Szoljon podcast

2024.04.26. 18:00

Izgalmas történetek tükrében tisztázza a történelem kérdéseit a „kastélyok komornája”

A várak, kastélyok közötti különbségek vagy éppen hasonlóságok nem mindenki számára egyértelműek. Pedig a két épülettípus korántsem ugyanaz, sőt általában eltérő korokban és korszakokban épültek. Ráadásul ezek az építmények az egykori élet és létezés különleges emlékeztetőit is jelentik, sokféle megfejtendő titokkal. Egyebek mellett ezek megfejtésén dolgozik Kiszely-Tóth Anett építészettörténész, kulturális és műemlékvédelmi szakember.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A vár nem kastély, a kastély nem vár, a dolgoknak, épületnek pedig igenis lehetnek könnyei. Ezeket a különös tényeket igyekszik tisztázni Kiszely-Tóth Anett építészettörténész, kulturális és műemlékvédelmi szakember. 

Kiszely-Tóth Anett, podcast
Vendégünk: Kiszely-Tóth Anett 
Fotó: Simon Szandra

A letűnt korok világa, az egykori csodálatos épületek történetei jelentik Kiszely-Tóth Anett munkájának alapját, bár ő inkább hivatásként tekint rá. A kastélyok komornája mély alázattal és szeretettel igyekszik kutatni, elmesélni és megőrizni a múltat a jelennek.

A podcast megtalálható a Szoljon.hu Youtube- és Spotify-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában