Nyereményjáték

2007.05.18. 09:19

OLAJ-TOTÓ III. forduló

A harmadik fordulóban feltett kérdésekre május 21-én éjfélig várjuk a helyes megfejtéseket, pontos névvel és telefonszámmal, az [email protected] e-mail címre. Tegye próbára a tudását mindenki. Aki az előző fordulókban nem vett részt még az sincs lemaradva. Játssz és nyerj kedvenc csapatoddal!

SZOLJON

1) Azt általában minden szolnoki tudja, hogy Szalay Ferenc polgármester úr játékosként és edzőként is tagja volt az egyesületnek. Rajta kívül is több közismert személyiség volt játékosa a kosárcsapatnak. A következő személyek közül ki nem játszott piros-feketében: Káplár József (az MSZP ’98-as polgármester jelöltje), dr. Pataki Mihály (a Tiszaparti Gimnázium igazgatója), Csák László (önkormányzati képviselő)?

1. Káplár József
2. Csák László
X. Pataki Mihály

2) Az ’59-ben alakult kosárlabdacsapatnak ki volt az első menedzsere?

1. Suba Sándor
2. Lőrincz Andor
X. Balogh Péter

3) Az egyesület alapításakor a városban működött egy másik férfi kosárcsapat is. Mi volt a neve a ’61-ben megszűnt csapatnak?

1. Vörös Lobogó
2. Szolnoki GANZ
X. Vörös Meteor

4) Egykori kiváló bedobónk Hosszú István fiát a Pécs kosárcsapatában láthatjuk a Tiszaligetben. Milyen sportot űz Pilu lánya?

1. kosárlabda
2. kézilabda
X. úszás

5) Az ezüstérmes csapatunk tagja volt az idén 40 éves Walke Karcsi. A jól ismert játékos több hazai csapatban is megfordult az OLAJ-on kívül. (többek között Sopron, Debrecen, Nyíregyháza) Hol kezdte játékos pályafutását?

1. Debrecen
2. Szeged
X. Nyíregyháza

6) ’89-ben jutottunk fel a legmagasabb osztályba, miután felejthetetlen meccsen Kecskeméten közel 1000 szolnoki biztatásával nyerni tudtunk. Ki volt akkor a csapatunk edzője?

1. Szalay Ferenc
2. Földi Sándor
X. Halmos István

7) Földi „Sutyi” Sándor a ’B-csoportban’ volt az OLAJ edzője. Melyik csapattal érte el hazánkban legnagyobb sikerét, lett magyar bajnok.

1. Kaposvár
2. Zalaegerszeg
X. Szombathely

8) Az aranycsapat tagja, Kmézic Zorán edzőként is a csúcsra ért. Az OLAJ-jal ezüstérmes lett, de egy csapat edzőjeként bajnoki aranynak is örülhetett. Melyik csapattal nyert edzőként bajnokságot?

1. Kaposvár
2. Székesfehérvár
X. Paks

9) Berkics Laci, a király hányszor húzhatta magára a nemzeti válogatott mezét?

1. 125
2. 227
X. 104

10) A 2002-ben kupagyőztes csapatnak ki volt az edzője?

1. Zoran Martic
2. Goran Miljkovic
X. Zoran Kmezic

11) A bajnoki címet szerző csapatunkból később hárman is ültek az OLAJ kispadján. Kik voltak ők?

1. Zoran Kmezic, Rasid Abeljanov, Tóth Attila
2. Zoran Kmezic, Rasid Abeljanov, Tóth Zoltán
X. Zoran Kmezic, Tóth Attila, Tóth Zoltán

12)  Hat éven keresztül játszott a magyar válogatottban az a bedobónk, aki ideigazolása előtti csapatával Magyar Kupát nyert, ill. 2. és 3. helyezett lett a bajnokságban. Ki ő?

1. Hosszú István
2. Tóth Attila
X. Walke Károly

13) Leningrádból érkezett az a kosaras, aki az orosz (szovjet) bajnokságban együtt pattogtatott Andrej Tyubinnal. Az 1983-as EB-n 2. helyezett szovjet válogatott tagja volt. Ki ő?

1. Igor Nazarov
2. Viktor Zsarkov
X. Igor Kurasov

+1)  Fort Wayne-ből (Indiana) érkezett az a kosarasunk, aki a kosárlabda mellett jó szinten amerikai focizott is. Ki ő?

1. Thomas Kelley
2. Jan-Michael Thomas
X. Vernard Hollins

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!