Lopás

2024.04.16. 06:55

Egymás után futottak be a fegyverneki hívások a rendőrségre, furcsa bejelentéseket kaptak

A hétvégén négy járművel próbálkozott és kettőt el is lopott egy fegyverneki férfi, mindkét kocsiban benne maradt az indítókulcs. Azonban az ügy szerencsésen zárult, a rendőrök megtalálták az autókat. Az elkövetőt hét vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítják.

Kovács Berta

Több lopásról is érkezett bejelentés a hétvégén a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, tudtuk meg a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatásából.

Az egyik ellopott személyautó
Forrás: Police.hu

Az első telefont április 13-án délelőtt kapták, arról, hogy betört egy ismeretlen egy fegyverneki élelmiszerüzletbe, és pénzt zsákmányolt. A következő bejelentés másnap reggel érkezett. Egy sofőr csak pár percre hagyta őrizetlenül a kocsiját egy fegyverneki bolt előtt, de ennyi pont elegendő volt a tolvajnak, hogy a benne lévő indítókulccsal elvigye. 

Amíg a rendőrök helyszíneltek, megjelent még egy sértett, aki arról számolt be, hogy nyitott autójából ellopták a pénztárcáját.

Valaki egy másik kocsit is megkísérelt meglovasítani, azonban annak „csak” a gyújtáskapcsolóját rongálta meg. Nem tudta elindítani, a járműben talált iratokat és bankkártyát viszont magával vitte a tolvaj. A bankkártyával pénzt is akart felvenni, de nem járt sikerrel.

A rendőrök megtalálták mindkét elkötött autót
Forrás: Police.hu

Fegyvernekről jött az a hívás is, miszerint egy tehergépkocsi ajtaját nyitva találták, és egy ismeretlen megrongálta a kormány alatti kábeleket. 

Törökszentmiklósról is kocsilopást jelentettek, ott egy családi ház elől vitték el a gépjárművet, melyben szintén benne maradt az indítókulcs.

A rendőrök információi alapján mindegyik bűncselekménnyel ugyanaz a 19 éves fegyverneki férfi hozható összefüggésbe. 

Április 14-én kutatást tartottak a lakcímén, és megtalálták a bolt elől elkötött kocsit. A fiatalember elmondta a rendőröknek, hogy hol találják a másik kocsit Tiszabőn. Így mindkét lopott autó visszakerült jogos tulajdonosához.

A fegyverneki férfi nem csak autókat lopott, hanem pénztárcát és iratokat is
Forrás: Police.hu

A gyanúsítottat előállították a Törökszentmiklósi Rendőrkapitányságra, majd a nyomozók négyrendbeli lopás, kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett kísérlet, és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették, és letartóztatását kezdeményezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában