Vádemelés

2024.04.23. 12:12

Kis híján az életével fizetett az albérlő Kisújszálláson: emiatt estek egymásnak a tulajdonossal

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy kisújszállási férfival szemben a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség. Az illető piszkavassal verte meg az őt rendszeresen sértegető, a bérlői jogviszony felmondását tudomásul venni nem akaró albérlőjét.

Mészáros Géza

A vád szerint a 65 éves férfi a kisújszállási családi házában három éven keresztül élt együtt bérlőivel – a büntetőügyről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya tájékoztatta hírportálunkat.

A képet az ügyben eljáró nyomozóhatóság készítette a helyszínelés során
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

A sértett és annak élettársa bérelték a családi ház egyik szobáját a vádlottól. A sértett havi rendszereséggel – amikor alkoholt fogyasztott – sértő megjegyzéseket tett az ingatlan tulajdonosára, aki emiatt többször is felszólította a bérlőjét, hogy azonnal költözzenek el az élettársával a házból, azonban a férfi és élettársa erre nem volt hajlandó.

Megemelte a lakbért, balhé lett belőle

A főbérlő férfi 2023. január 3-án, miután átvette a havi lakbért a sértettől, közölte vele, hogy a továbbiakban a korábbinál lényegesen magasabb összegű lakbért kell fizeniük. A férfi azonban ezt megtagadta, ezért a vádlott felszólította, hogy bérlői távozzanak az ingatlanából.

A fentiek miatt vádlott és a sértett között veszekedés alakult ki, melynek során a sértett az előszobából magához vett egy szekercét, amivel fenyegető mozdulatot tett.

Felkapott egy piszkavasat a főbérlő

A bérlő belerúgott a kandalló üvegezett ajtajába is, melynek következtében az kitört. Az idős férfi végül annyira felháborodott albérlője viselkedésén, hogy felkapott egy piszkavasat, mellyel többször fejen ütötte a bérlőjét.

A sértett az ütésektől megszédült és a földre esett, miután a vádlott a feszítővassal a földön fekvő sértett hátát is megütötte, végül önként hagyott fel a bántalmazással, és telefonon értesítette a rendőrséget.

Életveszélyes állapotba került, de túlélte

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el, illetőleg jobb oldali vérmell és légmell alakult ki nála, mely közvetlen életveszéllyel járó állapot, amit az idejekorán nyújtott szakszerű orvosi ellátás hárított el.

Az ügyészség a vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását és pártfogó felügyelet alkalmazását indítványozta a vádlottal szemben, az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában