Letartóztatás

2024.04.05. 18:00

Földre lökte, majd kirabolta saját anyját egy jászsági férfi

Kivette édesanyja kezéből a pénzt a jászsági férfi, majd otthagyta a földre lökött nőt a házban. A Jászberényi Járási Ügyészség rablás büntette miatt indítványozta a 28 éves tettes letartóztatását.

Pakainé Pusztai Nóra

Március végén egy jászsági férfi hazalátogatott a szülői házba, édesanyjától pénzt kért, aki közölte, hogy nem tud adni, mert nincs otthon. Egy órával később, amikor az édesapa hazaért a munkából, a feleségének átadott tízezer forintot, hogy váltsa fel és ezer forintot adjuk fiuknak.

Criminal wearing handcuffs in prison
Fotó: Gettyimages.com / Forrás:  Illusztráció

– Amikor az anya elindult a helyi kisboltba, hogy bevásároljon és pénzt felváltsa, a fia elé állt a bejárati ajtóban, majd a mellkasánál meglökte nőt, aki hanyatt eset. Kezéből kivette a fiú a pénzt és a helyszínről távozott – fejtette ki az esetet  dr. Lánczi Rajmund, a Szolnoki Járási Ügyészség helyettes sajtószóvivője.

A járási ügyészség azért indítványozta a büntetett előéletű férfi letartóztatását, mert a kiszabható büntetés nagyságára figyelemmel fennáll szökésének, elrejtőzésének veszélye, továbbá – tekintettel arra, hogy a sértett az elkövető édesanyja – feltehető az is, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a sértettet befolyásolná, ezzel a bizonyítás sikerét veszélyeztetné.

 A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája a férfi letartóztatását elrendelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában