Vádemelés

2024.04.04. 17:22

Védtelen, rokkantkocsis idős embert rabolt ki egy férfi Karcagon, bíróság elé állítják

A Karcagi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy ötvenéves püspökladányi férfival szemben. Az illető tavaly ősszel Karcagon, a kora délutáni órákban, a nyílt utcán rabolt ki egy rokkant férfit.

Mészáros Géza

A vád szerint a korábban rablás miatt már két alkalommal elítélt, ittas állapotban lévő férfi Karcagon, 2023. október 22-én a kora délutáni órákban észrevette a járdán rokkantkocsijával közlekedő, a jobb végtagjaira lebénult, 65 éves idős embert – számolt be a büntetőügyről a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség sajtóosztálya. Hozzáfutott, és amikor a támadó a rokkant kocsi mellé ért, megragadta áldozata vállán keresztbe vetett táskáját, és azt húzni kezdte. A sértett ekkor a kezével próbálta tartani a táskáját, azonban a vádlott addig rángatta azt, míg a mozgásában korlátozott férfi a rokkantkocsijával együtt felborult.

rablás,támadás,karcag
A támadást egy helyszín közelében lévő térfigyelő kamera rögzítette
Forrás:  Magyarország Ügyészsége

Az elkövető a földön fekvő ember kezéből végül kirángatta a táskát, és azzal, valamint az abban lévő pénztárcával, hatezer forint készpénzzel, személyes okmányokkal, és bankkártyával együtt a helyszínről elfutott.

A járási ügyészség a vádiratában a többszörösen büntetett, különös visszaesőnek minősülő férfival szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában