ÚTÉPÍTÉS

2018.02.24. 09:26

Új burkolatot és 141 parkolóhelyet kap a Puskás Tivadar körút

Teljes egészében felújítják a Puskás Tivadar körút burkolatát. A város – megtakarításából – 64 millió forintot szán a beruházásra. Ebből az összegből kerékpárutat is építenek, kialakítanak 141 parkolóhelyet, és a járdát is újjáépítik. A munkálatok nyár elején kezdődnek.

A teljes útburkolatot felújítják a Puskás Tivadar úton.

Fotó: Mészáros János

Nem kátyúmentesítésről van szó, az út ugyanis teljesen egészében új burkolatot kap. A felújítás érinti a Bimbó úti és a Wágner Gusztáv úti lehajtósávokat is.

Kialakítják az ehhez szükséges kiemelt szegélyt és tartós útburkolati jeleket festenek fel.

A jobb oldali járdát is felújítják, illetve a páratlan oldalon létrehoznak 141, az útra merőleges irányú parkolóhelyet.

– A páros oldalon egy két méter széles kerékpárút épül meg, és csatlakozik a Városmajor úti kerékpárúton keresztül a város kerékpárúthálózatához.

– Mond­hatjuk tehát, hogy a Tallin városrészt teljes egészében kerékpárúttal kötjük össze akár a vasút­állomással, a Széchenyi-lakóteleppel, Szandaszőlőssel, azaz az egész várossal – mondta helyszíni sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

A teljes útburkolatot felújítják a Puskás Tivadar úton.
Fotós: Mészáros János

A kerékpárút piros, zökkenőmentes, nagy igénybevételre tervezett térkővel épül.

A kerékpárút és parkoló létesítésével a Puskás Tivadar körút társasházainak szeméttárolóit áthelyezik, a felújítással és építéssel érintett járda-út csatlakozások és az áthelyezett szeméttárolókhoz csatlakozó utak is akadálymentesítettek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában