Járdafelújítás

2024.03.29. 16:30

Biztonsággal kelhetnek át az úton az újfalui óvodások és iskolások

Befejeződött a járdafelújítási program első lépése Rákócziújfalun. A Petőfi utca azon szakaszát korszerűsítették, mely az óvodához és az iskolához vezet.

Pakainé Pusztai Nóra

– Nem véletlenül kezdtünk itt – mutatott a Petőfi utcán elkészült körülbelül kétszáz méter járdaszakaszra Varga József polgármester. – A korábbi felület már repedezett volt, körülbelül 50 éves lehetett. Már nem voltak meg azok a részek sem, amik az átkötést jelentették az óvodához és az iskolához – magyarázta.

járda, felújítás
Varga József Rákócziújfalu polgármestere megmutatta az elkészült járdaszakaszt
Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A Szolnok környéki település a Magyar Falu Programban mintegy 5 millió forintot nyert a beruházásra, a munkát alig néhány hete kezdték meg, melyről mi is beszámoltunk. 

– A falunk járdafelületeinek teljes hossza közel 15 kilométer, bőven akad még, ami felújításra szorul. Most is azon dolgozunk, hogy olyan pályázatot találjunk, ahol közlekedésbiztonsági szempontok alapján lehet járdát építeni – fejtette ki a település vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában