Járdafelújítás

2024.02.16. 06:55

Még egy kis türelem és száraz lábbal lehet megközelíteni a rákócziújfalui iskolát

Járdák korszerűsítésébe fogtak Rákócziújfalun, pályázati forrásból elsőként egy Petőfi Sándor utcai szakaszt választottak. A meglévő burkolatot már felbontották, jelenleg a szintezést végzik a kivitelező cég munkatársai.

Pakainé Pusztai Nóra

Korszerűsítik a Petőfi Sándor utcai járdaszakasz egy részét Rákócziújfalun

Fotó: Pakainé Pusztai Nóra

A járdájuk hűlt helyét találták a minap Rákócziújfalun a Petőfi Sándor utcában élők. A Magyar Falu Program keretében pályázott az önkormányzat a szakasz felújítására. A Zrínyi Miklós utca és a Rákóczi út közötti 247 métert építik újra a kivitelező cég munkatársai. A napokban megkezdődött a munka, melynek szükségességéről Varga József polgármester beszélt.

– A korábbi járda repedezett volt és jelentősen meg is süllyedt. Az általános iskolások sokat használják, forgalmas szakasznak mondható, ezért választottuk éppen ezt a helyszínt – mondta a falu vezetője.

A bontást a napokban megkezdték a kivitelező cég munkatársai, kialakítják a földtükröt és tömörítik azt, majd egy fagyvédő homokos kavicsos réteget terítenek le, erre öntik a betont.

A kapubejárókban erősített kivitelben alakítják ki ugyanezt. Jelenleg a szintezést végzik a Petőfi Sándor utcában. Az önkormányzat a munkálatokra közel hatmillió forintot nyert, a tervek szerint folyamatosan haladnának a járdahálózat folyamatos korszerűsítésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában