Beruházás

2024.05.03. 17:20

Befejeződött a tiszafüredi sportcsarnok várva várt felújítása

A Magyar Kosárlabda Szövetség kezdeményezésére 300 millió forintból újították fel a tiszafüredi Benedek Gábor Sportcsarnok és Szabadidőközpontot. Az immáron korszerű épületet pénteken délelőtt adták át. Mint kiderült, a felújított sportcsarnokot június 15-én veszik birtokba a sportolók, egy kosárlabdatornán.

Köllő Judit

Ünnepélyes keretek között adták át pénteken délelőtt a tiszafüredi Benedek Gábor Sportcsarnok és Szabadidőközpont. A rendezvényen F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke, Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere és Virág Tibor alpolgármester köszöntötte a résztvevőket. 

F. Kovács Sándor, Ujvári Imre, Hubai Imre, Benedek Gábor Sportcsarnok és Szabadidőközpont
Balról: F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere és Hubai Imre, a Jász-Nagykun Szolnok vármegyei közgyűlés elnöke
Fotó: Mészáros Balázs

A tavaly tavasszal kezdődő munkálatokat követően idén már új környezetben várja a sportolókat a tiszafüredi Benedek Gábor Sportcsarnok és Szabadidőközpont. 

A Magyar Kosárlabda Szövetség kezdeményezésére közel 300 millió forintból korszerűsített épületben felújították a leromlott állapotú, kézilabdázásra alkalmas területet és még számos elemet, amelyeket Ujvári Imre polgármester ismertetett a rendezvényen.

Tiszafüred polgármestere hangsúlyozta, hatalmas örömmel fogadták a megszépült sportcsarnokot, amely immáron korszerű környezetben fogadhatja majd a sportolni vágyókat. A Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programjához VII. ütem elnevezésű projekt keretében a Benedek Gábor Városi Sportcsarnok és Szabadidőközpontban felújítottak hét íves ablakot és hét belső ajtót. A fűtésrendszert korszerűsítették, csakúgy, mint a küzdőtéri világítást, a bejárati ajtót, a lelátó padlóburkolatát, és a palánk faburkolatát. A lelátóhoz tartozó szellőrácsokat, az összekötőt folyosót és női mosdót szintén renoválták.

A felújított sportcsarnokot június 15-én, egy kosárlabdatornával avatja fel a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kosárlabda Szövetség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában