Összefoglaló

2024.05.17. 20:40

Halálos baleset történt Kenderesnél– a nap legfontosabb hírei egy helyen

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Szoljon.hu

Halálos baleset: kamionnak csapódott egy autó Kenderesnél, nem lehetett megmenteni a sofőrt. Halálos balesethez vonultak a nagykunsági tűzoltók pénteken. Kenderesnél a 4. számú főúton egy személyautó előbb egy kamionnak, majd egy kisteherautónak csapódott. Az autó sofőrjét már nem lehetett megmenteni...

hirösszefoglaló,napi hírek,ez történt ma
Forrás: szoljon.hu

Cél a középosztály megerősítése – könyvéről beszélt a kormánybiztos Szolnokon. Dr. György László, a gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos könyvbemutatót tartott a Szolnoki Művésztelep kertgalériájában péntek délután. Beszélt a nyugati világ problémáiról és megoldási javaslatokat is felvázolt.

Abonyban járt a honvédelmi miniszter, több témáról is tárgyalt a városban. Az abonyi kadétképzésről is szó esett a honvédelmi miniszter abonyi látogatásán.

Csillagok titkait fürkészhetjük Szolnokon a csillagászat világnapján. A csillagok vizsgálata napjainkban már sokféle kérdésre választ ad, mégis izgalmas program, amikor távcsövekkel igyekszünk megfigyelni, kifürkészni azokat. Ujlaki Csaba ráadásul számtalan titok és tény tükrében mutatja be az égbolt világát, legújabb beszélgetésünkben.

Fesztiválok, családi- és falunapok garmadája várja a szórakozni vágyókat hétvégén a Jászkunságban. Kevi Juhászfesztivál, Vándorló Bográcsok, falu- és gyermeknapok, kiállításmegnyitók – ezen a hétvégén számos családi, valamint kulturális programot kínálnak a vármegye települései.

Már az utolsó simításokat végzik a szombati rendezvény előtt Kuncsorbán. Szombaton rendezik meg a 14. Vándorló Bográcsok Találkozóját és a 40. Csorba Kupát Kuncsorbán. A kistelepülésen már hetek óta készülődnek a rendezvényre, külön kötények és ajándékok is készültek a résztvevő települések számára.

Megérkeztek a BYD autói: frissítették a szolnoki elektromosautó-flottát – galériával. Három elektromos autót adott át az E.ON Hungária Csoport a szolnoki önkormányzatnak pénteken. Az Ormos Imre park parkolójában a város elöljárói ki is próbálták az új járműveket.

Forgalomkorlátozás a szolnoki Szent István-hídon: erre kell számítaniuk a közlekedőknek. A 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezetét cserélik a szakemberek a következő időszakban, egy ideiglenes megoldás már ezen a hétvégén elkészül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában