Közút

2024.05.17. 15:30

Forgalomkorlátozás a szolnoki Szent István-hídon: erre kell számítaniuk a közlekedőknek

A 4-es főút szolnoki szakaszán található Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezetét cserélik a szakemberek a következő időszakban, egy ideiglenes megoldás már ezen a hétvégén elkészül.

Kocsis-Szabó Lilla Laura

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Osztályának tájékoztatása szerint az új, speciális szerkezet megérkezésééig – melynek gyártása Németországban jelenleg is tart – a szakemberek ideiglenes beavatkozásokat végeznek annak érdekében, hogy a hídon addig is biztonságos lehessen a közlekedés.

Nemrég lemosták a hidat, nemsokára pedig a Szent István Tisza-híd dilatációs szerkezetét cserélik a szakemberek
Fotó: Mészáros János

A híd jelenleg félpályás útlezárás és 40 kilométer/órás sebességkorlátozás mellett használható, ezen a hétvégén pedig beépítenek egy ideiglenes elhárításra szolgáló acél segédszerkezetet. Ezt követően a félpályás forgalomkorlátozást feloldhatják majd, ám az új és végleges elemek beépítéséig a sebességkorlátozást továbbra is fenntartják a szakemberek. Az ideiglenes munkálatok többségében az útpálya alatt, a hídszerkezetben zajlanak majd.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt is írja, hogy a közlekedőknek ajánlott indulás előtt tájékozódnia a társaság Útinform szolgálatánál, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk.

Az említett elemek végleges cseréjéig kérik a közlekedők megértését és türelmét.

Mi az a dilatációs szerkezet?

A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet – kaptunk magyarázatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóosztályától.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában