Programajánló

2024.03.29. 08:00

A húsvét jegyében telnek a hétvége programjai a Jászkunságban

Sok-sok vidám húsvéti program, ezek mellett kutyakiállítás, látványos űrszimuláció, videós találkozó és éjszakai piac is várja az ünnepek alatt a kikapcsolódni vágyókat a vármegyében.

Molnár-Révész Erika

PÉNTEK március 29.

SZOLNOK A RepTárban tavaszi szünidei foglalkozásokkal várják a gyerekeket, március 28-tól április 7-ig, húsvét hétfő kivételével. A programok között felfedezős játék, papírrepülő hajtogatás és verseny várja a gyerekeket, és időjárás függvényében megnyitják a Li-2T-t, vagyis a Tevét. 

húsvét
Számtalan húsvéti programmal készülnek hétvégén a Jászkunságban is
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Illusztráció

A Bagolyvár Vadasparkban húsvét hétfő kivételével péntektől vasárnapig délelőtt 10-től 16-ig fogadják a látogatókat.

Látványos űrszimulációra várja az érdeklődőket A TIT Uránia Bemutató Csillagvizsgáló Szolnok - Kopernikusz-kör a 24 emeletes toronyházba. Az interaktív előadás 4d-ben mutatja majd be az univerzum látványos érdekességeit. Az előadás este 20.15-től kezdődik, de a szervezők kérik, hogy a résztvevők legkésőbb 20.10 perckor érkezzenek meg. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges. 

MARTFŰ Hangulatos húsvéti éjszakai fürdőzésre várják  a vendégeket a Martfű Termal SPA- ban este 20 órától hajnalig. 

SZOMBAT március 30. 

SZOLNOK A RepTárban a tavaszi szünidei programok mellett ezen a napon Országos Gaming Expo-t rendeznek. A repülőmúzeum 3. alkalommal biztosít helyszínt az Ogex-nek, vagyis a nagyszabású gamer roadshownak, mely lehetőséget biztosít, hogy az érdeklődők kipróbálják magukat különböző videojátékokban, társasjátékokban, videójátékos kompetencia felmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban.

A Tiszaligetben, a Turisztikai és Szabadidő Központban ezen a napon kezdődik, és vasárnap is tart a CAC (minősítés: az osztályában kitűnő első helyezett kutya) kutyakiállítás. Míg szombaton a VI., addig vasárnap a VII. "Tiszavirág Winner" verseny programjai zajlanak a Magyar Ebtenyésztők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének szervezésében. 

A pletykafalui fiókkönyvtárban 15 órától húsvéti családi délutánt tartanak, a programok között húsvéti locsolóversek versenye, tojáskereső játék, répakóstoló, nyuszi bemutató, és kézműveskedés is szerepel. 

TISZADERZS Éjszakai piacra várják az érdeklődőket délután 16 órától a sportcsarnoknál, ahol helyi termékekkel, kézműves fánkokkal, hímes tojásokkal és füstölt termékekkel is találkozhatnak a látogatók.

VASÁRNAP március 31. 

SZOLNOK Családi tojás (tor)túrára hívja az érdeklődőket a Szandaszőlősi Művelődési ház reggel 9 és délután 18 óra között. A részleteket az intézmény honlapján, közösségi oldalán található QR-kód leolvasásával lehet megtudni. 

BEREKFÜRDŐ Délelőtt 10 órától délután 14 óráig Húsvéti Locsoló Forgatagot tartanak a Bod László Közösségi Térben. A programok között népi játszótér, kézműveskedés, tojáskeresés és filmvetítés is szerepel. Az eseményen keresik majd legszebb húsvéti nyuszit is, de természetesen nem élőt, hanem plüsst, rajzolt, ragasztott, kézzel készített figurát.

NAGYKÖRŰ Tájházi Húsvét címmel várják az érdeklődőket délelőtt 10 és 15 óra között a tájházhoz, ahol népi játszóház, állatsimogató, nyuszi-les, tojásfestés, cseresznyevirág séta, is szerepel a programok között. Emellett húsvéti ételekkel, kemencében sült finomságokkal és cirkoskaláccsal is készülnek a szervezők. 

ABÁDSZALÓK A Tisza-tó Strandon tojáskeresést szerveznek délelőtt 10 órától, emellett pántlikafa-díszítés, “Öltözz nyuszinak!” szépségverseny, sonkasakk, tojás-horgászat, célbadobás, ügyességi akadálypálya, aszfaltrajz és logikai játékok is várják az érdeklődőket. 

HÉTFŐ április 1.

SZOLNOK Délután 15 órától tojáskereső túrára várják az óvodás és kisiskolás gyermekeket és kísérőjüket a Széchenyi Parkerdőbe, ahol a kicsik az elhagyott tojások mellett a húsvéti nyuszi fészkét is megtalálhatják. A táv körülbelül 5 kilométer, az időtartama másfél-két óra hossza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában