Kiállítás nyílt

2024.04.29. 12:30

Csodálatos minták és varázslatos színek pompáztak a szajoli bútorfestő szakkörön

A Nemzeti Művelődési Intézet programja keretében bútorfestést tanultak a szajoliak. A lelkes csapat tárlaton mutatja be elkészült alkotásaikat, amelyet egészen május 15-ig megtekinthetnek az érdeklődők.

Rimóczi Ágnes

Aprólékos munkával, odafigyeléssel és kitartással készültek az alkotások a szajoli bútorfestő szakkörön. A Nemzeti Művelődési Intézet irányításával megvalósuló program keretében 20 alkalommal gyűltek össze a résztvevők a közösségi házban, akik tükörkereteket, kulcstartókat és templomi kazettákat festettek a lelkes amatőrök. 

A szajoli kis csapat lelkesen tanulta a bútorfestés rejtelmeit
Forrás: Beküldött fotó

– Öten vettek részt. Köszönjük a kitartó részvételt Nagy Zsuzsannának, Bencsik Nikolettának, Csernyánszky Évának, Novák Kálmánnénak és Kerékjártó Tibornak. Gratulálunk a sok szép festett tárgyhoz – mondta el Czékmási Csilla. A helyi közösségi ház vezetőjétől megtudtuk, a szakkör keretében egy alkalommal érkezett egy mentor, Kerékgyártó Emese személyében, akinek kiállítása is nyílt a közelmúltban a szolnoki Aba-Novák Kulturális Központban. 

A szakkörösök utána önállóan, a program kisfilmjeinek segítségével és egymástól tanulva alkothattak. 

Mutatós alkotások születtek
Forrás: Beküldött fotó

Az alapanyagokat a Nemzeti Művelődési Intézet biztosította.

Az elkészült alkotások kiállítás keretében tekinthetők meg a közösségi házban május 15-ig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában