Szívszorító történet

2024.04.14. 11:25

Lélekfát ültet elhunyt kedvese emlékére Szabolcs a szolnoki Ormos Imre parkban

Egy csodaszép vérbükköt, „Lélekfát” ültetnek május 4-én, délután 14 órakor az Ormos Imre parkban. A megható eseményre mindenkit vár a kezdeményezés ötletgazdája Simon Szabolcs, aki nemrég vesztette el élete párját egy szörnyű betegségben. Szabolcs ezzel nemcsak Évának állítana örök emléket, hanem azt is szeretné, hogy azok, akik szintén elvesztették szerettüket, ugyanúgy magukénak érezzék az emlékhelyet.

Molnár-Révész Erika

– Nagyon rossz kimondani azt, hogy meghalt. Én mindig úgy mondom, hogy elment, elaludt, hazatért...– kezdi szívszorító történetét Simon Szabolcs, akinek párja, tavaly augusztus 25-én, csupán négy hónappal a diagnózis után vesztette életét egy súlyos betegségben. Éva csupán 43 éves volt.

Ormos Imre park, faültetés
Az elhunytak emlékére ide, az Ormos parkba ültetik majd el a vérbükköt, vagyis a "Lélekfát"
Fotó: Nagy Balázs

– Nagyon kevés ember látott bele a kapcsolatunkba, ami varázslatos volt. 15 évet éltünk le együtt. Egy születésnapi buliban láttuk meg egymást, utána pár nap múlva itt, a közeli boltnál találkoztunk, én pedig elkértem a számát. Két hét múlva felhívtam – és aki ismerte, tudta hogy milyen életvidám és bohókás volt – annyit válaszolt, "mi tartott eddig?" – mesélte megismerkedésük történetét. A szerelmespárnak időközben kisfia született, aki most 13 éves. Szabolcsot teljesen lesújtotta a gyász, kedvese elvesztését egyelőre nem tudja feldolgozni. 

Az én részemről még mindig nem múlt el a szerelem. Sokan mondják hogy engedjem el. Nem lehet...Amikor vagy ő, vagy én elmentünk otthonról, mindig írtunk egymásnak szerelmes üzenetet. Több száz szerelmes levelem van szalvétákon is, ezeket például a konyhapultra tette a kávéja mellé, minden üzeneten rajta volt, hogy "Örökkön örökké..."

– osztotta meg a szép emléket a szolnoki férfi, aki kedvese emlékére, és mindenki számára aki elvesztett valakit, egy csodaszép fát ültet hamarosan az Ormos Imre parkban, a fa előtt álló emlékműbe pedig ezt a számára fontos idézetet véseti fel.

– Bár az én részemről ez neki szól, de mivel ezen a világon nincs olyan aki ne veszített volna el valakit, aki fontos volt számára, mindenkinek ültetném ezt a fát. Egy emlék lenne az eltávozott, de velünk élő lelkeknek. Ez egy vérbükk lesz, melyet „Lélekfának” neveztem el. Egy akár 30 méter magasra is megnövő fa, sötétbordó levelekkel. Az önkormányzat rábólintott az ötletre, így május 4-én, délután 14 órakor elültetjük ide, az Ormos parkba – mutatta a helyszínen Szabolcs, aki mindenkit vár a megható eseményre.  

– Szeretném, ha az ültetés után a résztvevők fehér lufikat engednének fel, egy kis üzenettel, amit a szerettüknek írnak. Ebből 100 darabot biztosítanék, a feltöltésüket is vállalnám, hogy mindenki részese lehessen a megemlékezésnek. Nem szeretném ha ez egy szomorú esemény lenne, ha feketébe öltöznének a résztvevők, vagy mécseseket sem, ezeket nem is engedélyezte az önkormányzat – fogalmazott. 

A fa az életet jelképezi, azt, hogy elveszett szeretteink bennünk élnek tovább 

– hangsúlyozta Simon Szabolcs.

Példát mutat ez a fajta tenni akarás  

Szabolcs nemes kezdeményezését a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. is támogatta.

– Társaságunk minden olyan kezdeményezésnek igyekszik teret adni, ami elősegíti a szolnoki közösségek épülését, fejlődését. A városüzemeltetés számunkra nem csak a technikai feladatok ellátását jelenti, hiszen mit sem érne az egész, ha nem lenne lelke Szolnoknak. Ebben pedig a tenni akaró emberek mutatnak példát, akár a „lélekfa” ültetésével az Ormos Imre parkban – hangsúlyozta Lits László, a Kft. ügyvezető igazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában