Meghívás

2024.04.22. 14:30

Tallinnka: történelmet írt a szolnoki gyermek néptáncegyüttes – videóval

Olyan dolog történt a szolnoki Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttessel, ami fennállásuk óta még nem: meghívást kaptak a Gyermek Néptáncantológiára.

Szoljon.hu

Az Örökség Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület március 24-én rendezte meg az idei Gyermek Néptáncantológiát Budapesten, az Erkel színházban. A rendezvényre a 2023-as évben megrendezett régiós, valamint országos fesztiválokon elért helyezések alapján jelölést kapott koreográfiákból válogatott a szakmai zsűri. A rangos zsűri döntése alapján az idei évben a Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes is meghívást kapott, története során először.

Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes, Tallinnka, néptánc,
A tallinnkások a „Kapcsold vissza!” produkciót adták elő a Gyermek Néptáncantológián
Forrás: Gorácz fotó

A szolnoki Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskola és Néptánc Alapfokú Művészeti Iskolában működő együttesnek a rendezvényen való szereplés jogát a „Kapcsold vissza!” című produkcióval sikerült kivívnia, melyet Jaczkó Xénia és Gellén Péter alkottak. A koreográfia bodrogközi táncokat dolgoz fel gyermeki megközelítésben.

A tallinnkások 33:45-től láthatók:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!