Szoljon Insta

2023.10.25. 13:48

Évtizedek után ismét nemzetközi fesztiválon mérették meg magukat a szolnoki táncosok - videóval

A szolnoki Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja egy nemzetközi folklór fesztiválon vett részt a közelmúltban.

Szoljon.hu

Több másik nemzettel mérkőztek meg a szolnoki táncosok a fesztiválon

Forrás: Tallinnka Gyermek Néptáncegyüttes Facebook-oldala

A Tallinnka Néptánc Egyesület szervezésében hosszú évek, sőt, évtizedek után a Tallinnka ifjúsági csapata ismét részt vett egy nemzetközi folklór fesztiválon. Az ifjúsági csoport képviselte hazánkat és Szolnok városát a XVI. INTERNATIONAL Folklore Festival Cotte’d Azuron – számolt be a kiemelkedő eseményről Jaczkó Xénia, az egyesület vezetője. 

Mint megtudtuk, a csapat a fesztivál ideje alatt bejárta az olasz és francia határvidék nagyvárosait és nevezetességeinek egy részét. Megtettek 3000 kilométert, 7 városban jártak, 7 előadásuk volt, és 9 másik nemzet csoportjaival osztozhattak az élményeken.

Bár a fesztivál fődíját nem sikerült bezsebelniük, mind a fesztivál szervezőit, mind a résztvevő együtteseket lenyűgözték előadásaikkal. Rengeteg őszinte elismerést, gratulációt kaptak, ezek mellett pedig számos élménnyel és tapasztalattal gazdagodtak Európa egyik legcsodásabb vidékén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!