Vízilabda

2023.04.22. 21:54

Nem jutott be a legjobb négy közé a Szolnoki Dózsa

A vízilabda OB I. alapszakaszzáróján a szolnoki csapat kétgólos vereséget szenvedett a Vasas otthonában, ami az jelenti, hogy nem jutottak a négy közé, majd az 5–8. helyért folytathatják a küzdelmeket.

Varga Csaba

A fehér sapkás szolnoki gárda különösen az első félidőben védekezett kiválóan

Forrás: Szolnoki Dózsa

Fotó: Illyés Csaba

VASAS–SZOLNOKI DÓZSA 11–9 (3–2, 1–2, 3–2, 4–3) 

Komjádi uszoda, 300 néző. Vezette: Tóth I., Rubos K. 

VASAS: MITROVICS – Bátori 1, ERDÉLYI 3, Zerinváry, Bedő, Nagajev 1, Sedlmayer. Csere: KONARIK 4, Sélley-Rauscher 1, Gábor L. 1, Randjelovics, Simon R. Edző: Szlobodan Nikics 

SZOLNOK: Bányai – Kovács G. 2, PÁSZTOR 3, Vismeg 1, Ágh, Vámosi, Jansik D. Csere: SZEGHALMI 3, Belényesi, Pető, Schmölcz, Teleki. Edző: Hangay Zoltán

Gól – emberelőnyből: 11/4, ill. 10/4 Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 3/3 Kipontozódott: Zerinváry (27. p.)

A Vasas–Szolnok rangadó tétje a legjobb négy közé jutás volt a felek számára. A válogatott szélső Erdélyi Balázs vezetőgóljára Szeghalmi Zsombor gyorsan válaszolt. Hatalmas küzdelem folyt a Komjádi uszoda sok nagy csatát megélt medencéjében. Mindkét gárda elszántan védekezett, jó helyen voltak a blokkok mindkét oldalon, és a kapusok is rendre jól hárítottak. Az első félidő 4–4-es állással zárult.

A térfélcserét követően két góllal meglépett a Vasas, de a Dózsa nem hagyta magát, Pásztor Mátyás akcióból, míg Kovács Gergő ötméteresből lőtt góljával kiegyenlítette hátrányát. A piros-kékek azonban a tavaly még a Dózsa soraiban szereplő Konarik Ákos duplájával ismét kétgólos előnyhöz jutottak. A Tisza-parti alakulat továbbra sem adta fel, a záró negyedben Vismeg Zsombor szép lövésével, majd Pásztor ötméteresével újra egy gól távolságra zárkóztak fel. A kaotikus végjátékban azonban a Vasas nem engedte ki a kezéből a vezetést, és megnyerte a rangadót. Mindez azt jelenti, hogy a Ferencváros és az OSC mellett a Honvéd és a Vasas jutott a négy közé, míg a szolnoki együttes az 5–8. helyért lesz érdekelt a továbbiakban.

Így látták a szakemberek a meccset:

Szlobodan Nikics: – Az első félidőben jól védekeztünk, a folytatásban azonban követtünk el hibákat, de megoldottuk a feladatot. A négy között vagyunk, ezért jár gratuláció a fiúknak.

Hangay Zoltán: – Elismerés jár csapatunknak, mert elhitték, hogy lehet esélyük a győzelemre. Kétgólos hátrányban sem adtuk fel, többször is visszajöttünk,a meccsbe. A hajrát azonban jobban bírta a Vasas. Mostantól az ötödik hely megszerzésére törekedünk.

További eredmények: KSI–OSC 10–18, Eger–FTC 8–14, Szeged–Bp. Honvéd 6–11, BVSC—PVSK 11–8, Miskolc–Kaposvár 10–11, Szentes–UVSE 10–10.

Az alapszakasz végeredménye: 1. Ferencváros 76 pont, 2. OSC 70, 3. Vasas 60, 4. Bp. Honvéd 58, 5. Szolnoki Dózsa 55, 6. BVSC 46 7. Eger 46, 8. Miskolc 27, 9. UVSE 23, 10. Szeged 23, 11. Kaposvár 23, 12. PVSK 14, 13. Szentes 8, 14. KSI 5 pont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában