Labdarúgás

2023.05.27. 20:45

Hősiesen küzdött a Fanatic, de a Berekfürdő nyert a megye III-ban

A mérkőzés nagy részén tíz emberrel játszó szolnokiak nem tudtak meglepetést okozni a harmadik helyért küzdő vendégek ellen.

Kovács Levente

A zöld mezes Berekfürdő fontos lépést tett győzelmével a harmadik hely megszerzése felé

Forrás: MW Archív

Fotó: Pesti József

Családias hangulatban telt a Szolnok Fanatic–Berekfürdő megye III-as találkozó, ugyanis mindössze 30 kilátogató szurkoló állta körbe a pályát. Nemcsak a lelátó tátongott üresen, hanem a hazaiak kispadja is, mivel a szolnokiaknál egy kezdőcsapatnyi játékos hiányzott, így csere nélkül, összesen 11 emberrel várták a találkozót.

Az összecsapás esélyese így egyértelműen a vendég Berekfürdő volt, amely a fordulót megelőzően a negyedik helyen állt a tabellán mindössze két pont lemaradással a harmadik Tiszasastól, amely vasárnap a bajnokesélyes Jászalsószentgyörgy otthonában lép pályára, így a berekfürdőiek előtt óriási lehetőség volt arra, hogy egy sikerrel fellépjenek a dobogó legalsó fokára, és saját kezükbe vegyék sorsukat a bronzéremért vívott harcban.

A mérkőzés elején ráadásul a hazaiak játékosának, Sipos Szabolcsnak egészségügyi problémák miatt le kellett jönnie a pályáról, így tíz emberrel folytatták a hazaiak. Ettől függetlenül tisztességesen hajtottak a szolnokiak, s habár ők is sejthették, hogy nagyon kevés esélyük marad a pontszerzésre, azonban mégis minden erejükkel azért küzdöttek, hogy ez sikerüljön.

A hatodik percben aztán Daróczi Dániel egy indítást követően eltolta a labdát Tarsoly Alex mellett, és az üres kapuba passzolt, ezzel megszerezve a vezetést a Berekfürdőnek. Bő tíz perccel később Bánhegyi Tamás megduplázta az előnyt, és innentől kezdve a vendégek kezében volt a találkozó sorsa. A Fanatic próbálkozott ugyan, de nagyobb lehetőségig nem igazán sikerült eljutnia, a szünet előtt viszont Terjék Péter révén háromgólosra nőtt a különbség.

A második játékrész eleje a szolnokiaké volt, hősiesen küzdöttek a becsülettalálatért, de a Berekfürdő védelme kivétel nélkül állta a sarat. A félidő közepén azonban fáradni látszottak a szolnokiak, és hat perc leforgása alatt háromszor is eredményesek voltak a berekiek, s ezzel végképp eldöntve a találkozó sorsát. A hazaiaknak a meccs hajrájában még akadt lehetőségük, sőt kétszer a kapufát is eltalálták , gólt azonban nem sikerült szerezni, így maradt a 6–0-s eredmény.

Összességében a Berefürdő viszonylag könnyedén begyűjtötte a számára nagyon fontos három pontot, azonban minden elismerés a Fanatic játékosainak, akik erejükön felül harcoltak a szépítésért, igazi férfimunka volt!

Szolnok Fanatic–Berekfürdő 0–6 (0–3)

Szolnok, 30 néző. Vezette: Golecz Gábor (Szilvási Z., Nagy M.)

Szolnok Fanatic: Tarsoly – Radics, Szabó Z., Mihályi, Dobler, Csontos, Bali, Rideg, Korán, Sipos S., Nagy G. Edző: Szabó Zoltán.

Berekfürdő: Pap G. – Bánhegyi T., Gőgös, Bánhegyi M. (Nagy A., 60.), Daróczi, Szajkó, Rácz N., Berecz, Takács S. (M. Tóth, 48.) (Varga T., 78.), Szőke, Terjék. Edző: Bánhegyi Tamás Zoltán.

Gólszerzők: Daróczi (6., 69., 73.), Bánhegyi T. (17.), Terjék (40.), Rácz N. (75.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában