Galériával és videóval

2024.04.15. 18:30

Pontban délben rajtolnak majd el az első futók az idei szolnoki COOP Futáson, itt a részletes program

Április 23-án rendezik meg a szolnoki Coop Májusfa-futást, az eseményről hétfőn a városházán tartottak sajtótájékoztatót.

Mészáros Géza

A Tiszta Szívvel Szolnokért egészségügyi szűrőprogram megnyitójáról a Coop Májusfa-futás beharangozó sajtótájékoztatójára érkező Szalay Ferenc , Szolnok polgármestere hangsúlyozta, hogy a jászkunsági vármegyeszékhely élen jár a betegségmegelőző és egészségmegőrző rendezvények, valamint a mozgásra ösztönző események megszervezésében. 

sajtótájékoztató, coop májusfa-futás
Hétfőn sajtótájékoztatót tartottak az idei Coop Májusfa-futásról
Fotó: Mészáros János

Mint elmondta, a szolnokiak életerejére remek bizonyíték, hogy egy több évtizeddel ezelőtt létrejött, hagyományteremtő szándékkal megrendezett kocogóprogram az eltelt időszakban nem hogy „leült”, vagy kihűlt volna, hanem napjainkra még inkább várt és elvárt, megszokott és divatos eseménye lett a városnak. 

– A Coop Májusfa-futáson gyerekek, felnőttek és szépkorúak egyaránt a startvonal mögé állnak, de nem azért, hogy mindenáron győzzenek, hanem, hogy mindenféleképpen részt vegyenek rajta – magyarázta a városvezető az évenkénti futónap létjogosultságát.

Rózsa József, a szervező Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola igazgatója arra emlékeztette a sajtó képviselőit, hogy tavaly volt harminc esztendeje, hogy a Májusfa-futást megrendezte a város és sportszervező cége, és idén lesz tíz éve, hogy a Coop Szolnok-csoport lelkes és fő támogatóként a rendezvény mögé állt. Elmondta, április 23-án öt kategóriában mintegy hat és félezer futót várnak, akik a belváros főbb útjait, utcáit és tereit érintve a Kossuth térről a Kossuth térig kocogják le a vállalásokhoz kijelölt kis (1500 m) és nagy kört (2500 m).

Megtudtuk, hogy az első futók ugyan pontban délben, 12 órakor rajtolnak – az utolsó csoportot 15.20-kor indítják el –, ám a Kossuth teret a Táncsics és a Szapáry utak között már 10 órakor  lezárják 17.30-ig, de ezen időszakban a Baross úton, a Tiszai hajósok terén, a Petőfi S. úton, a Gábor Áron téren, a Tisza parton, a Tiszaparti sétányon és a Kellner Gyula utcában is szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.

A sajtótájékoztatón megjelent Gyulay Zsolt, többszörös olimpiai és világbajnok kajakozó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a Coop Májusfa-futás szakmai fővédnöke örömét fejezte ki, hogy amellett, hogy Szolnok jelentős vízi- és katonaváros, régi és előkelő hagyományokkal bíró sportváros is. Ennek ékes példája, hogy a nagy múltú és eredményes egyesületei, klubjai, csapat és egyéni versenyzői mellett sok energiát fordít az iskolai testnevelésre, az utánpótlás-nevelésre, a fiatal sportoló-tehetségek felkarolására, valamint a tömeg- és szabadidősportra egyaránt.

Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója az iránti büszkeségének adott hangot, miszerint cége tíz éve olyan városi rendezvényhez tudta adni nevét és támogatását, amely a helyiek egészségének és jókedvének megőrzésében vállal szerepet.

A sajtótájékoztatón hangoztatták, hogy remélhetően április 23-án, kedden nem akadályozza a kedvezőtlen időjárás a rendezvény lebonyolítását, ám az aznapi eső esetén másnap, április 24-én, szerdán, minden bizonnyal remek idő lesz az elmaradt futónap pótlására...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában