Krimi

2024.04.19. 05:00

Ismét életveszélyes kihívás terjed a TikTokon, egy 12 éves kislány majdnem belehalt

A krómozásnak nevezett új őrület halálos veszélyeket rejt a fiatalok számára.

MW

A "jó bulinak" ígérkező kihívásnak halál lehet a vége

Forrás: Shutterstock

A 12 éves Tiegan ottalvós bulira ment át egy barátnőjéhez. Utána 12 napon át folyamatosan hányt, hasmenése volt, és lassított felvételként érzékelte a valóságot, rettenetes állapotba került.

Az édesanyja kórházba vitte a brit kislányt, de az orvosi vizsgálatok nem vezettek semmire, Tiegan ugyanis sokáig nem merte bevallani, hogy mi történt. 

Csak miután már önmaga is megijedt, akkor mesélte el otthon a nővérének, hogy barátnőjével összesen öt-hat doboznyi dezodort lélegeztek be, hogy euforikus állapotba kerüljenek.

@dailymailuk A mum has issued an urgent warning to teenagers and parents NOT to try ‘chroming’ after her daughter Tiegan became ‘violently ill’ attempting the social media trend #chroming #trend #chemicals #shocking #warning #news #uknews ♬ original sound - Daily Mail UK

A TikTokon elindult, krómozásnak nevezett kihívás lényege, hogy ki tud hamarabb betépni olyan anyagoktól, amelyek a háztartásokban könnyen elérhetők, vagyis nem minősülnek kábítószernek. Leginkább aeroszolokat, tisztító- és oldószereket vagy  benzint szoktak hozzá használni. Ezek hatással vannak a központi idegrendszer működésére, lassítják az agyi aktivitást, ami rövid távú bódulatot idéz elő, de többször végződött már tragédiával.

„Könnyen elveszíthettem volna aznap a lányomat. Leállhatott volna a szíve vagy az agyműködése” – mondta Tiegan édesanyja.

Mikayla Solomon azért fordult a nyilvánossághoz, mivel korábban ő maga sem hallott az ilyen halálos kihívásokról, és szeretné, ha minél több szülőhöz eljutna a híre, hogy még időben tudjanak beszélni gyermekeikkel ezek veszélyeiről – írja cikkében a Metropol.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!