Voksolás

2024.05.01. 18:00

Elkészült Szalay Ferenc választási programja, ezt tervezi Szolnokon a Fidesz-KDNP

Elkészült a Fidesz-KDNP szolnoki választási programja. A tervek között megkettőzött kamerarendszer, ezer új parkolóhely, új elkerülő és hazacsábított szolnoki fiatalok is szerepelnek.

Rózsa Róbert

Elkészült a Fidesz-KDNP választási programja a június 9-ei önkormányzati voksolásra. Az Otthonunkért, Szolnokért program a következő ciklus elképzeléseit tartalmazza, ezeket ismertette szerdán, a szolnoki majálison tartott sajtótájékoztatóján a vármegyeszékhely vezetője.

NB Majális sajtáj (2 of 2)
Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a városi majálison tartott sajtótájékoztatón ismertette választási programját
Fotó: Nagy Balázs

Szalay Ferenc elmondta, a legfontosabb Szolnok biztonságának erősítése. Szerinte Szolnoknak – akárcsak az országnak – a háború ellenére is meg kell őriznie józan ítélőképességét. A városvezető kiemelte a megélhetés biztonságát is, ebben szerinte már eddig is jelentős munka folyt Szolnokon, hiszen egy 124 hektáros ipari park megtelt a városban, a munkanélküliség pedig helyben nem éri el a 4 százalékot.

A jövőben a kormánypártok fontos szerepet szánnának az innovációnak és a kutatás-fejlesztésnek. Szeretnék elérni, hogy a Szolnokra érkező cégek visszahozzák a magasan képzett, Szolnokról elszármazott fiatalokat – ebben a folyamatban együttműködnének a Debreceni Egyetemmel is.

Szalay Ferenc hangsúlyozta, foglalkozni kell a város forgalmi problémáival. 

– Az autók száma a kétszeresére nőtt az elmúlt évtizedekben, az infrastruktúra viszont változatlan maradt. Ezért folytatjuk a Csáklya úti híd és a Szandai elkerülő tervezését. Jelenleg a kiviteli tervek közbeszerzése zajlik, május közepén pedig be tudjuk jelenteni, hogy elkezdődik a tervek készítése – fejtette ki a polgármester, kiemelve, az elkerülő jelentősen enyhítené a város forgalmát.

Terveikben szerepel továbbá ezer új parkolóhely építése is, a városban most meglévő 150 köztéri kamera számát pedig szeretnék megduplázni.

A polgármester szólt a város értékeiről is, kiemelve a színházat, a szimfonikus zenekart, a városi rendezvényeket, a várrekonstrukciót és a Művésztelep újjáépítését. Ezekre szerinte minden szolnoki büszke lehet. Céljuk pedig az, hogy minél élhetőbb, minél szebb várost építsenek.

NB Majális sajtáj (1 of 2)
Dr. Kállai Mária, Szolnok országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy a város vezetése képes legyen együtt dolgozni a kormányzattal
Fotó: Nagy Balázs

– A Fidesz-KDNP 18 éve megszakítás nélkül dolgozik Szolnokért, és ennek számos eredménye van – jelentette ki a sajtótájékoztatón Szolnok országgyűlési képviselője. Dr. Kállai Mária kiemelte, noha ezt a munkát az elmúlt években nehezítette a koronavírus-járvány, a háború és az abból adódó gazdasági nehézségek, Szolnok gazdasági helyzete mégis megnyugtató. Szerinte ezt jelzi az is, hogy Szolnok iparűzésiadó-bevétele növekedett, és már tárgyalnak egy leendő új ipari parki területről.

– Ez is azt mutatja, ha egy város együtt tud dolgozni a kormányzattal, annak eredménye van – emelte ki a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában