Nincs kérdés

2024.05.12. 10:39

A szélsőbaloldal elismerte, hogy az erőszak része az eszköztárának

Egy Antifa aktivista szerint személy elleni erőszak kizárólag végső esetben használható és akkor sem megengedett az életveszély okozása.

MW

Antifa-ügy, Az elsőrendű vádlott az olasz Ilaria Salis

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Bach Máté

A Mérce a közelmúltban közölt egy interjút az Antifa egyik tagjával amiben a szélsőbaloldali aktivista elmondta: Szükség esetén élnek szabotázs akciókkal, célzott rongálással vagy pedig fizikai konfrontációval, ezek mind részét képezhetik a munkájuknak. A lapnak megszólaló szélsőbaloldali aktivista szerint az konszenzus részét képezi náluk, hogy erőszak és a személy elleni erőszak végképp, kizárólag végső esetben használható és akkor sem megengedett az életveszély okozása.

Tehát igen, az erőszak része az Antifa eszköztárának

– szögezte le az aktivista.

Felmerülhet akkor a kérdés, hogy Budapest utcáin véletlenszerűen kiválasztott embereket hátulról leütni és utána komoly sérüléseket okozni nekik az mennyire lehetett szükséges eset?

Az aktivista szerint a nemzetközi szélsőbaloldali mozgalmon belül is vannak viták arról, hogy mennyire kell nekik militánsan fellépni az ő mércéjük szerinti jobboldali erőszakkal szemben.

Kitért arra is, hogy szerinte csak azért akarják az Antifát erőszakosnak bemutatni, hogy aláássák más Antifa akciók legitimitását. Valamint csak azért van ügy többek között a budapesti támadásból is, hogy tovább tudják növelni az Antifák állami elnyomását.

Az Antifa mozgalom már Magyarországon sem egy ismeretlen jelenség. Emlékezetes, amikor tavaly februárban egy ilyen szélsőbaloldali Antifa csoport Magyarországon több embert is megtámadott és komoly sérüléseket okozott az ártatlan járókelőknek. Volt olyan áldozat, akinek a fejét annyira ütötték, hogy huszonöt öltéssel kellett össze varrni

A legismertebb tagja a csoportnak Ilaria Salis, aki az elfogása után sokszor hallatott magáról. A szélsőbaloldali aktivista több nyílt levelet is írt a börtönből, amikben folytatta a hergelést. Az egyik első nagy nyilvánosságot kapott ügy az volt, mikor a fogva tartásának körülményeiről panaszkodott, állításai azonban hamisnak bizonyultak

A Zöldek és az Olasz Baloldal Szövetsége (AVS) Ilaria Salist az európai parlamenti listájuk első helyére rakta, hogy a szélsőbaloldali aktivista európai parlamentben kerülése esetén elkerülhesse a Magyarországon rá kiszabott büntetést.

A jelenleg is börtönben lévő szélsőbaloldali aktivista nővel kapcsolatban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is elmondta a véleményét.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában