Atlétika

2023.08.23. 08:00

Nagyon szurkol Szilágyi Rékának egykori klubjának vezetője

Rózsa Józsefet, a Szolnoki Sportcentrum igazgatóját kérdeztük, mit szól ahhoz, hogy hibás gátvétel miatt kishíján kizárták a budapesti vb egyik legnagyobb sztárját, a 400 gátas Karsten Warholmot, és arról, mit vár a szerdán bemutatkozó Szilágyi Rékától.

Szoljon.hu

Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola ügyvezetője nagyon örülne, ha Szilágyi Réka döntőbe jutna

Fotó: Nagy Balázs

– Egykori válogatott 400 gátasként mit szól a Warholm-ügyhöz?

– Nekem is feltűnt, hogy gát mellett lendített, de örülök, hogy nem zárták ki, a mozdulat nem befolyásolta az idejét. A vb szempontjából is jó döntés, hiszen várjuk az emberfeletti teljesítményeket, és Warholm képes is rá. Az olaszok hozzáállását viszont nem tartom sportszerűnek.

– Melyik a 400 gát kapcsán a legerősebb emléke?

– Amikor az abádszalóki születésű Szalai József 1980-ban a Budapest Nagydíjon 300 méterig tartotta a lépést az olimpiai bajnok Edwin Moses-szel, és 49,64-gyel ért célba. Mindezt a szolnoki salakos pályán edzve... Lenyűgöző teljesítmény volt!

– Mit vár a szerdán bemutatkozó Szilágyi Rékától?

– Réka kapcsán megdobban a szívem, hiszen nálunk kezdett sportolni, és vált gerelyhajítóvá. Nagyon örülnék, ha döntőbe jutna.

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!