Bulvár

2009.02.10. 14:00

Két tanár és három tanárnő fotója került fel egy szexoldalra

Egy megyebeli iskola öt pedagógusának arcképe került fel a minap egy pornóoldalra. Hogy kik tették fel azokat oda, még nem tudni. Egy biztos, a felvételeket az oktatási intézmény honlapjáról lopták le.

GJ

Az internet egyre több munkát ad a rendőrségnek

A közelmúltban internetes hozzászólások miatt indított már nyomozást ismeretlen tettes ellen a Szolnok városi rendőrkapitányság, azaz nem ismeretlen számukra a világhálón elkövetett bűnözés.

— Ma már sajnos létezik internetes bűnözés — felelte lapunk megkeresésére Szabó Zoltán őrnagy, bűnügyi osztályvezető. — Emiatt nálunk is vannak olyan kollégák, akik ennek felderítésére szakosodtak. Megvannak a megfelelő eszközeink, hogy miután a bíróság elrendeli a nyomozást, kiderítsük az elkövetők személyét. Egy Szolnok megyei kisváros oktatási intézményének öt pedagógusa lett vétlen, szenvedő alanya a történteknek. A három fiatal tanárnő és két férfi kollégájának — egyikük ráadásul már nyugdíjkorabeli — arcképe felkerült egy olyan site-ra, melynek már az elnevezése is magában hordozza, hogy milyen témájú felvételek láthatóak az oldalon. Aki nem látta a fotókat, csak az oldal megnevezését hallotta, az is hajlamos azonnal véleményt formálni az illető személyekről. Pedig „arcukat" az iskola honlapjáról lopták le, nem foglalkozva azzal, hogy ezzel a tettel milyen kínos helyzetbe hozzák a nevelőket. Ráadásul név és arc nélkül, az ismeretlenség homályába burkolózva tették ezt az ismeretlen elkövetők.
Természetesen szerettük volna megszólaltatni az érintetteket, ám érthető módon elzárkóztak a nyilvánosságtól.

— Én is hallottam már az esetről, de bevallom, nem láttam a felvételeket — felelte érdeklődésünkre az iskola, érthető módon neve elhallgatását kérő egyik diáklánya. — Undorító dolognak tartom a történteket, szégyellje magát, aki ezt tette.

— Ez szerintem még poénnak is gyenge. Nem tudom, mi volt a célja ezzel, aki ezt csinálta — vette át a szót iskolatársától egy 18 éves fiú. — Nem tudom, mi az igazság, de állítólag olyan valaki tette, aki már nem is idejár hozzánk.

Bárki kerülhet hasonló helyzetbe?

A ki, hol, mikor, mit csinált kérdésekre adott feleletek képezik minden újságcikk alapját. Most kivételesen eltekintettünk ettől a alapkövetelménytől. Tesszük ezt azért, hogy ne hozzuk még kellemetlenebb helyzetbe történetünk szenvedő alanyait, viszont úgy gondoljuk, a jelenséggel foglalkoznunk kell, hiszen bármelyikünk, bármikor, bárhol kerülhet hasonló helyzetbe.


Mégis mi lehet a megoldás? Készüljünk fel rá, hogy holnap esetleg valamelyik ismerősünk azzal csörög ránk: láttalak egy pornó oldalon?

— A Büntető Törvénykönyv szerint a sértettek munkakörének tevékenységével összefüggésben, nagy nyilvánosság előtt, a becsület csorbítására alkalmas cselekmény történt. A Polgári Törvénykönyv értelmében pedig a személyhez fűződő jogok megsértését jelenti a más képmásával vagy hangfelvételével kapcsolatos bármiféle visszaélés — felelte kapásból érdeklődésünkre dr. Kókai Gábor ügyvéd. — Azt javaslom az érintetteknek tegyenek azonnal feljelentést a rendőrségen, és szerezzenek elégtételt az őket ért sérelmekért.

— Ma már sajnos létezik internetes bűnözés — felelte lapunk megkeresésére Szabó Zoltán őrnagy, bűnügyi osztályvezető. — Emiatt nálunk is vannak olyan kollégák, akik ennek felderítésére szakosodtak. Megvannak a megfelelő eszközeink, hogy miután a bíróság elrendeli a nyomozást, kiderítsük az elkövetők személyét. Bárki kerülhet hasonló helyzetbe? A ki, hol, mikor, mit csinált kérdésekre adott feleletek képezik minden újságcikk alapját. Most kivételesen eltekintettünk ettől a alapkövetelménytől. Tesszük ezt azért, hogy ne hozzuk még kellemetlenebb helyzetbe történetünk szenvedő alanyait, viszont úgy gondoljuk, a jelenséggel foglalkoznunk kell, hiszen bármelyikünk, bármikor, bárhol kerülhet hasonló helyzetbe.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!