Bulvár

2015.01.10. 16:53

Óriási botrány: Szálasi Ferencnek állítottak emléket - fotó

Szombaton délután többek megdöbbenésére Szolnok belvárosában, a Tiszai hajósok terén lévő világháborús emlékműnél valaki, vagy valakik Szálasi Ferencnek állítottak emléket.

Szoljon.hu

Egy fotó érkezett a Szoljon.hu e-mail címére, amelyen Szálasi Ferenc portréja volt elhelyezve a szolnoki Tiszai hajósok terén lévő világháborús emlékmű talapzatán két mécses és egy koszorú mellett.

A kép beküldője telefonon elmondta, éppen arra sétált, amikor megpillantotta a különös képet és nagyon megdöbbent, hogy egy emberiség elleni és háborús bűnökért elítélt személyre ily módon meg lehet emlékezni.
Az eset kapcsán megkerestük a városi önkormányzat illetékeseit, akik azt a tájékoztatást adták, hogy hozzájuk semmilyen megemlékezésről nem érkezett bejelentés, de azonnal gondoskodnak a fotó eltávolításáról az emlékműről.

A rendőrség a Szoljon.hu kérdésére azt a tájékoztatást adta, hogy a mellékelt fotó alapján bűncselekmény, vagy szabálysértés elkövetése
nem valósult meg, továbbá más hatóság részére, hatáskörébe tartozó
jelzési kötelezettség sem.

Friss: Nem sokkal 16:45 után a közterületfelügyelők elvitték a képet, valamint a mécseseket és a koszorút.

Információk Szálasi Ferencről

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!