Járvány

2020.09.28. 18:00

Csütörtöktől jönnek az Újratervezés program informatikai képzései

Október 1-jétől lesznek elérhetőek az Újratervezés programra ráépülő informatikai alapképzések.

Forrás: Shutterstock

Erről beszélt az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón.

György László hozzátette, a képzéseket négy képzőhely – a CodeCool Kft., a Green Fox Academy Kft., a QTC Kft., és a Training 360 Kft. – biztosítja, így

a tanulóknak a képzések mellett a felnőttképzők közül is választaniuk kell.

Az államilag támogatott struktúraváltó vagy átképző informatikai képzéseken azok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették az Újratervezés program május 25-én indított, ingyenes, 8 hetes alapozó informatikai képzését és az azt követő képességeket és idegennyelvi ismerteket mérő kompetenciateszten is magas pontszámot értek el.

A programot sikeresen teljesítők Java-programozó, Webfejlesztő-frontend, tesztelő- vagy üzemeltetőképzés közül választhatnak

az Újratervezés oldalon.

A felnőttképzésben résztvevők szeptember 1-jétől diákhitelt igényelhetnek a képzések finanszírozására és a megélhetési költségeik fedezésére – tette hozzá az államtitkár, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy a jelen helyzetben előbbire nincs szükség.

György László elmondta, hogy a képzésben résztvevők a képzés időtartamára megélhetési költségeik fedezésére igényelhetnek diákhitelt, amelynek minimumértéke 100 000 forint, maximumértéke pedig 1,2 millió forint lehet.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként május 25-én indult Újratervezés programra 61 977-en jelentkeztek, közülük 8871-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát.

Azok pedig, akik a záróvizsga sikeres teljesítéséről nem kaptak visszajelzést, „ők se csüggedjenek”, hiszen akik teljesítették a képzést, azok egyebek mellett a Windows operációs rendszer működéséről, hálózati alapismertekről, valamint a webfejlesztés alapjairól szereztek mélyebb ismerteket – mondta az államtitkár.

Borítóképünk illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!