Járvány

2023.06.21. 08:35

6 millió 422 ezer a beoltott, 47 az új fertőzött és elhunyt 2 beteg

Jelenleg 27 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen.

MW

Oltóhely a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2022. szeptember 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 452, közülük 6 211 225-en a második, 3 905 426-an a harmadik, 425 964-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont az összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

A múlt héten 47 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 203 129-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írták. Hozzátették: az előző héten elhunyt két beteg, így az elhunytak száma 48 881-re emelkedett.

Jelenleg 27 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük hárman vannak lélegeztetőgépen – áll a közleményben.

Kitértek arra, hogy Magyarországon már csak szórványos megbetegedéseket diagnosztizálnak, ami a magas átoltottságnak is köszönhető. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket a vakcina felvételére kérik.

Folyamatosan csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Országos átlagban folyamatos csökkenés jellemzi a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját – közölte a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) szerdán a honlapján.

Azt írták, hogy a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért országos átlagkoncentrációja a 24. héten tovább folytatódott.

A mért helyszínek többségét stagnálás jellemzi, csökkenő tendencia a városok 40 százalékánál mutatható ki – írták.

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 16 településen a „mérsékelt”, 6 városban – Békéscsabán, Szekszárdon, Pécsen, Egerben, Győrben és a budapesti agglomerációs települések közös mintájában – az „alacsony” koncentrációtartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában