nem sajnálta a pénzt

2017.12.17. 15:32

A Soprema vezetője komolyan veszi a vállalat logóját

Egy francia üzletember 548 ezer euróért (172 millió forintért) vásárolt meg szombaton egy Lyonban megrendezett árverésen egy szinte teljesen ép gyapjasmamutcsontvázat.

Forrás: flickr.com

A több mint 3 méter magas és 5,3 méter hosszú mamutcsontváznak háromméteres agyarai vannak, amelyek összesen 160 kilogrammot nyomnak. A csontváz 80 százalékát az eredeti csontokból építették fel. Az Aguttes árverési ház előzetesen 450 és 490 ezer euróra (140-150 millió forint) becsülte az értékét.

A aukciót vezető Claude Aguttes szerint ez a legnagyobb magánkézben lévő mamutcsontváz. A 15 ezer éve élt gyapjas mamut maradványait Szibériában találták meg.

A csontvázat Pierre-Etienne Binschedler, a strasbourgi székhelyű Soprema vállalat vezetője vette meg. A cég logójában ugyanis egy mamut szerepel. Az üzletember elmondta, hogy a vállalat székházának bejáratánál helyezik el a csontvázat.

Borítókép: Flickr

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!