Interaktív foglalkozás

2024.05.21. 19:40

A közlekedésről tanultak a szandaszőlősi óvodások

Interaktív foglalkozáson vettek részt a szandaszőlősi óvodások. A közlekedésről beszélgettek...

Rimóczi Ágnes

Hogyan kell átkelni a gyalogos-átkelőhelyen és hogyan kell papírhajót hajtogatni. Mindkét témakört alaposan körbejárták az Eszterlánc Óvoda és a Munkácsy Úti Óvoda óvodásai a közelmúltban. A Szandaszőlősi Művelődési Házban tartott interaktív foglalkozásukon ezúttal ugyanis a mindennapi közlekedés volt a téma.

mindennapi közlekedés, szolnok
A gyerekek a közlekedési táblákat is ügyesen felismerték
Forrás: Szandaszőlősi Művelődési Ház

 – Nagyon aktívak és ügyesek voltak a gyerekek. Már sok közlekedési táblát ismernek és a járműveket is rendre felismerték – tudtuk meg Bulbuk Kornéliától. A művelődési ház munkatársa, a programfelelős hozzátette: néhány éve kezdtek el az óvodai foglalkoztatókat tartani több témakörben. – A témák kapcsán kértem az óvónők segítségét, hogy mi érdekli legfőképpen a gyerekeket. Így volt már foglalkozás az őszről, egy másik program keretében a farsanggal foglalkoztunk, de szó esett már az érzékszerveinkről is, most pedig együtt közlekedtünk – sorolta a szervező.

A foglalkozásokat elsősorban a művelődési házban tartják, igény esetén a nevelési intézményekbe látogat el az előadó hölgy, aki középső- és nagycsoportos gyerekekkel dolgozik együtt ezeken a rendhagyó ovis foglalkozásokon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában