TISZA-TÓ – ABÁDSZALÓK

2017.09.25. 14:00

Ezek után az is megkóstolja a sulyomcsokit, aki eddig nem tette

Nem akármilyen elismerésben részesült a Tisza-tó régió első igazi terméke, a köznyelv által csak sulyomcsoki néven emlegetett édesség zsebelte be az OMÉK Hagyomány és Innováció díját. Idén év végén mindössze két éves lesz a termék.

Forrás: Beküldött fotó

Szeptember 20–24. között rendezték meg Budapesten a hetvennyolcadik Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárt.

A díjazottak között szólították Szabó Istvánt, az „Egy csepp Tisza-tó” csokoládé különlegesség ötletgazdáját és kivitelezőjét.

Az eseményen tizenhárom elismerést osztottak ki, csak azok pályázhattak, akik kiállítóként is megjelentek a standok között.

A régóta ismert és többféle módon felhasznált sulyom új hasznosítása és a növény legendájának népszerűsítése egyaránt hozzájárul a sulyomcsoki sikeréhez, népszerűségéhez.

– Hagyomány és Innováció az Agrárgazdaságban díjat kapott szeptember 21-én az „Egy csepp Tisza-tó”.

– Bár nekem kellett pályáznom, mégis meglepett a dolog. Úgy gondoltam, többször kell majd megpróbálnom, hiszen nem evidens, hogy első próbálkozásra az ember rögtön nyertesként jön ki valamiből – reagált érdeklődésünkre Szabó István.

Hozzátette, a termék még nincs két éve a piacon, 2015 decemberében kapták meg a gyártási engedélyt, tehát nagyon fiatal. Éppen ezért volt meglepő, hogy máris ilyen rangos díjat nyert.

Hosszú évek, sőt évtizedek tapasztalata és a Tisza-tó szeretete, ízvilága olvad össze az Egy csepp Tisza-tóban.

– Körülbelül negyvenéves tapasztalattal rendelkezem olyan területen, ami emberekkel foglalkozik. Ez a vendéglátás. Amit én negyven év alatt összeszedtem, az úgy gondolom benne van a sulyomcsokiban – vázolta az az édesség megálmodója és készítője.

Forrás: Beküldött fotó

Meglátása szerint, a termék sikere és népszerűsége abban áll, hogy helyi. A turista mindig szeretne magával vinni valamit helyből, akár megélhető, akár megehető élményként.

Honlapunknak adott interjújában bejelentette, hogy tovább megy az „Egy csepp” márkanév.

A közelmúltban elkészült az „Egy csepp Szarvaskő” és most dolgozik az „Egy csepp Kisújszálláson”.

Ez utóbbi puffasztott indiánrizs töltéssel fog bírni, mivel jelenleg csak Kisújszálláson termesztik hazánkban az indiánrizst.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!