A SZOCIÁLIS MUNKA NAPJA

2017.11.10. 12:29

Díjat kaptak, akik egész évben az elesettekért, hátrányos helyzetűekért dolgoztak

November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor ünnepeljük azokat, akik egész évben szívből, elhivatottan dolgoznak az elesettekért, a fogyatékosokért, a hátrányos helyzetűekért, a szegényekért.

Elismert szakemberek kapták az Adorján Ildikó-díjat

Fotó: Mészáros János

Ehhez kapcsolódóan a szociális szféra elismert szakemberei vehették át csütörtökön a megyeszékhely szociális díját.

– A szociális területen dolgozók fokozottan ki vannak téve a mindennapos érzelmi megterhelésnek – emelte ki Szalay Ferenc polgármester ünnepi köszöntőjében.

– A város közgyűlése 2007-ben alapította a Pro Caritate díjat a város szociális és gyermekjóléti intézményeiben tevékenykedők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül azoknak, akik a szakterület helyi eredményei, értékei gyarapításában kiemelkedő tevékenységet nyújtottak.

A díj 2011-től dr. Adorján Ildikó nevét viseli.

Elismert szakemberek kapták az Adorján Ildikó-díjat
Fotós: Mészáros János

Az elismerésben idén Buru Györgyné, a Szolnoki Kistérség Egyesített Szociális Intézménye igazgatója és dr. Nagyné Varga Ilona, Jász-Nagykun- Szolnok Megye Esély Szociális Közalapítványa Regionális Szellemi Forrásközpont igazgatója részesült.

SZ. ZS.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!