Az Egyesült Államok begyűjtötte Irántól a három pontot, ők jutottak tovább

A B-csoport harmadik körében Irán lépett pályára az Egyesült Államok ellen.

Szoljon.hu

Forrás: AFP

A 6. percben egy szép összjáték után Azmun próbált meg kapura lőni a 16-oson belülről, de egy védő elpiszkálta a labdát. A 12. percben Pulisic fejelt egy védő mellől mintegy 10 méterről, de könnyedén fogta a labdát az iráni kapus. Percekkel később Sergino Dest jobb oldali beadása jött veszélyesen a kapu elé, de a kapus kiütötte. A 21. percben Taremi passzolt a tizenhatoson belül Azmunnak, azonban Ream jól avatkozott közbe. 

A 28. percben Sargenthez került a labda, a lövését az egyik iráni védő blokkota, majd Weah fejese erőtlen volt, így a kapusé lett a játékszer. Ezután Dest lövését is blokkolták a védők. A 33. percben Sargent passza után Timothy Weah került lövőhelyzetbe, nyolc méterről, éles szögből viszont kicsivel a kapu fölé bombázott. A 38. percben megszerezte a vezetést az Egyesült Államok, McKennie ívelt a jobb oldalon Desthez, aki visszafejelte a labdát, a középen érkező Pulisic pedig öt méterről értékesítette a ziccert (0-1). A hosszabbítás hetedik percében Weah lőtt a kapus mellett a hosszú alsóba, de a partjelző beintette a lest. 

A fordulást követően mindkét válogatott vezetett egy gyors akciót. Az 52. percben Goddosz fejelt öt méterről kapu fölé, de lesen volt. Irán próbált letámadni, de az amerikai védelem jól helytállt. A 66. percben Goddosz kapott remek labdát a jobb oldalról, majd teljesen üresen lőhetett 10 méterről, csak centikkel bombázott a jobb kapufa mellé. Három perccel később Musah szabadrúgása kerülte el a kaput. A 84. percben egy szabadrúgás után Karimi elől szedte el a labdát Turner. A hosszabbítás 3. percben egy szabadrúgást, de Puraligandzsi csúsztatása a kapu mellett kötött ki. A kilencedik percben Taremi esett a tizenhatoson, majd a labda Turner háta mögé került, de egy védő, négy méterre a kaputól kivágta a labdát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!