Csoportelsőként jutott tovább Anglia, Wales számára véget ért a vb

A B-csoportban az egy pontjával sereghajtó Wales a négy pontos Angliával mérkőzött.

Szoljon.hu

Forrás: AFP

Sok pontatlanság volt mindkét oldalon a mérkőzés elején. A 10. percben Rashford ugrott ki, de tisztázott a walesi kapus, majd Henderson jobb oldali beadását vágták ki középen a walesi védők. Négy perccel később Foden lőtt 20 méterről jócskán a bal kapufa mellé. 

A 23. percben ismét Rashford próbálkozott, de ugyancsak a helyén volt a walesi védelem. Megrohamozták az angolok a walesi kaput, előbb Foden 15 méteres lövése ment el a kapu fölött, majd egy jobb oldali beadás után Rashford ollózott 15 méterről, de ez is a kapu mellé ment. Egy perccel később ismét Rashford érkezett, de beadásába belelépett egy walesi. A hosszabbításban Wales előtt is adódott lehetőség, de Joe Allen 17 méterről kihagyta a ziccert.

Remekül indult a második félidő Anglia számára, az 50. percben egy szabadrúgásból Rashford lőtt 20 méterről lőtt elemi erővel bal felsőbe (0-1). Két perccel később egy eladott walesi labda után Kane adott be jobbról, majd a hosszún Foden érkezett és három méterről a kapuba lőtt (0-2). 

Az 56. percben Moore távoli lövését kellet Pickfordnak védenie. A gólok után leült a meccs. Majd a semmiből a 68. percben ismét gólt szerzett Anglia, Rashford cselezgetés után talált a kapuba Ward lábai között (0-3). A 72. percben ismét Rashford jöhetett, de a rövidre célzott labdáját ezúttal ki tudta rúgni Ward. A 77. percben Bellingham lövése után védett hatalmasat Ward, majd Foden nem tudott közelről betalálni a védő szorításában. Tíz perccel később Moore távoli lövése ment el a kapu mellett. A hosszabbításban Foden szögletére érkezett Stones az ötösön, de kapu fölé ment a lövés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!