Deschamps felforgatja a francia csapatot

Mbappét viszont nem akarja pihentetni a franciák edzője.

Rózsa Róbert

Didier Deschamps, francia szövetségi kapitány jó pár játékosát padoztatni készül Tunézia ellen

Fotó: AFP

D csoport, 3. forduló

Ausztrália–Dánia, 16.00 (Tv: M4)

A várható kezdőcsapatok:

Ausztrália: Mathew Ryan – Fran Karacic, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich – Mathew Leckie, Jackson Irvine, Aaron Mooy, Riley McGree, Craig Goodwin – Mitchell Duke

Dánia: Kasper Schmeichel – Joachim Andersen, Simon Kjaer, Andreas Christensen – Rasmus Nissen Kristensen, Pierre-Emile Hojbjerg, Christian Eriksen, Joakim Maehle – Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg, Mikkel Damsgaard

Nyugodtan huppanhat a foteljébe délután 4-kor minden francia szurkoló. A kékek már a Tunézia elleni mérkőzés végeredményétől függetlenül a 16 között vannak, eddigi teljesítményük pedig több mint meggyőző. Didier Deschamps a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón be is jelentette, számos helyen belenyúl az eddigi kezdőcsapatba.

– Mi már továbbjutottunk. És nem kell minden áron nyernünk, hiszen úgy fest, a csoportot is megnyerjük. Jól kell használnom a keretet, az biztos, hogy lesznek változások a kezdőben – indokolta döntését Deschamps. A játékosként és edzőként a világbajnok kapitány hozzátette, ettől függetlenül "a lehető legjobb eredményt szeretnék elérni" Tunézia ellen.

Van egy ember, akit viszont nem hajlandó padoztatni a mester.

– Mbappé kezdeni fog. Az erőnléte rendben van, és játszani akar. Kulcsjátékos a csapat számára, de egyáltalán nincs nagy egója, ráadásul nem is 18 éves már, a kellő tapasztalata is megvan – mondta Deschamps.

A francia csatár lábaira azért jó lesz vigyázni. Tunézia biztosan nem fog finomkodni, Laidouniék számára ugyanis csak győzelem esetén van esély továbbjutni. Más kérdés, hogy a Fradi-játékos Laidouni és társai még ha nyernek is, csak szerencsével juthatnak a legjobb tizenhatba. A három pont begyűjtésén túl arra lenne szükségük, hogy Ausztrália döntetlent játsszon Dániával, vagy több góllal nyerjenek, mint a dánok.

Korábbi mérkőzések: Dánia–Tunézia 0–0, Franciarország–Ausztrália 4–1, Tunézia–Ausztrália 0–1, Franciaország–Dánia 2–1.

A csoport állása a 2. forduló után: 1. Franciaország 2 meccs/6 pont (továbbjutott a nyolcaddöntőbe), 2. Ausztrália 2/3, 3. Dánia 2/1, Tunézia 2/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!