Első pontjaira hajt Szerbia és Kamerun is

Szinte semmire sem mennek az egy ponttal a hétfői Kamerun–Szerbia meccs résztvevői. Az első körben egyaránt vereséget szenvedő csapatoknak három pont kell, hogy legalább őrlángon tartsák továbbjutási reményeiket, ám ez csak egyiküknek sikerülhet.

Rózsa Róbert

Elszántan edzettek a szerbek a Kamerun elleni meccsre, ám kapitányuk szerint épp az erőnlétük okozza a legnagyobb gondot

Fotó: AFP

G csoport, 2. forduló:

Kamerun–Szerbia, 11.00 (Tv: M4 Sport)

A várható kezdőcsapatok:

Kamerun: André Onana – Collins Fai, Nicolas NKoulou, Jean-Charles Castelletto, Nouhou Tolo – André-Franck Zambo Anguissa, Gaël Ondoua, Martin Hongla – Bryan Mbeumo, Eric-Maxim Choupo-Moting, Karl Toko Ekambi

Szerbia: Vanja Milinkovic-Savic – Nikola Milenkovic, Milos Veljkovic, Strahinja Pavlovic – Andrija Zivkovic, Nemanja Gudelj, Sergej Milinkovic-Savic, Filip Mladenovic, Dusan Tadic – Dusa Vlahovic, Aleksandar Mitrovic

Kamerun döntős lesz a világbajnokságon. Ezt nem mi állítjuk, Samuel Eto'o mondta, még a torna előtt. Szavai, egyelőre úgy fest, ráégnek a kameruniak egykori sztárjára: a csapat kikapott az első mérkőzésén Svájctól, és még játszania kell Szerbiával és Brazíliával. Ha nem is fináléra, továbbjutásra azért még jók lehetnek. Svájc ellen kifejezetten formásan futballoztak az első félidőben (más kérdés, hogy a meccs második felére elfogytak). Az biztos, az afrikaiak továbbra is derűlátók.

– Tovább kell dolgoznunk, elfelejteni az első mérkőzést, és a hátralévő találkozókra koncentrálni. Még hat pontot szerezhetünk – fogalmazott Nicolas N'Koulou, az Arisz Thesszaloniki védője. Ehhez egy újabb "európai feladványt" kellene megoldania Rigobert Song legénységének.

Szerbia esetében viszont még ennyi ok sincs az optimizmusra. A szerbeknek értékelhető momentuma sem adódott Brazília ellen, a látottak alapján inkább annak örülhetnek, hogy megúszták 2–0-val. A potenciál pedig meglenne Dragan Sztojkovics együttesében. Csakhogy a szerb kapitány a meccs után elárulta, többek erőnléti gondokkal küszködnek, és voltak olyan játékosai is, akik – állapotukat elhallgatva – sérülten jelentkeztek játékra. Az tény: a játékoskeret alapján Szerbiának helye lenne a legjobb tizenhat között. Ám Kamerun ellen sokkal többet kell nyújtaniuk, hogy a harmadik fordulóban egyáltalán esélyük legyen még a továbbjutásra.

Korábbi mérkőzések: Brazília–Szerbia 2–0, Svájc–Kamerun 1–0

A csoport állása a mérkőzése előtt: 1. Brazília 1 meccs/3 pont, 2. Svájc 1/3, 3. Kamerun 1/0, 4. Szerbia 1/0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!