Megdolgozott a három pontért Brazília

A katari világbajnokság G-csoportjában második találkozóján Brazília mérkőzött Svájccal.

Szoljon.hu

Vinicius gyenge lövését védi Sommer

Forrás: AFP/Antonin Thuillier

Az első fordulóban a Brazília a szerbek ellen győztek 2-0-ra, míg Svájc Kamerunt győzte le. 

Kiegyenlített volt a játék a mérkőzés elején egy szabadrúgás után Marquinhos csúsztatott fejjel, de a labda elment keresztbe a kapu előtt. A túloldalon Rodríguez próbálta indítani Embolót, de Alisson magabiztosan tisztázott szögletre. A 12. percben Richarlison indult meg a jobb oldalon, de a beadása pontatlan volt Viniciusnak, így a védők tisztázni tudtak. A 27. percig várni kellett az első komoly helyzetig, Vinicius rosszul eltalált labdáját Sommer ütötte ki. 

A 33. percben Xhaka indult meg, de szerelték. A 39. percben egy bal oldali szöglet után Raphinha cselezgetett a 16-oson belül, de a beadását Sommer magabiztosan húzta le Richarlison elől. A brazilok nem tudták feltörni a svájci védelmet az első félidőben, így gól nélkül vonultak az öltözőbe.

Az 55. percben Vargas lövését blokkolták a brazil védők. Két perccel később Vinicius Junior indult meg, a beadásáról centikkel maradt le a kapu előtt berobbanó Richarlison. A 64. percben megszerezhette volna a vezetést Brazília, Vinicius lőtt Sommer mellett a kapuba, azonban lesen volt. A folytatásban hiába támadtak a brazilok, nem volt veszélyes próbálkozásuk. A 83. percben felállt védelemmel szemben szépen adogattak a brazilok, majd Casemirohoz került a labda, aki elképesztő nagy gólt lőtt a jobb felsőbe (1-0). A hosszabbításban kettő az egy ellen mehettek kapura a brazilok, de Viniciust szerelték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!