Uruguay–Dél-Korea: ismerősök csapnak össze

Megkezdődnek csütörtökön a H csoport küzdelmei, amelyek legalább annyira kiszámíthatatlannak ígérkeznek, mint a négyes első, Uruguay és Dél-Korea közötti összecsapása.

Rózsa Róbert

Diego Godín (balra) és José Maria Giménez, az uruguay-iak belső védői. Vajon mit találtak ki Korea ellen?

Fotó: AFP

H csoport, 1. forduló:

Uruguay–Koreai Köztársaság, 14.00 (Tv: M4 Sport)

Uruguay: Sergio Rochet – Guillermo Varela, Diego Godín, José Giménez, Mathías Olivera – Rodrigo Bentancur, Matías Vecino, Federico Valverde – Luis Suárez, Edinson Cavani, Darwin Núnez

Koreai Köztársaság: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Jung Kvon, Kim Min Dzse, Kim Csin Szu – Csong Vu Jong, Hvang In Bom, Li Dzse Szung – Hvang Hi Csan, Szon Hung Min, Hvang I Dzso

Bár a két csapatnak rövid, alig több mint három évtizedes közös futballmúltja van, az a harminc év annál tartalmasabb. Nyolcszor csapott össze a kétszeres világbajnok Uruguay és Dél-Koreai 1990 óta, ebből kétszer (1990-ben és 2010-ben) világbajnokságon. Az örökmérleg az uruk tetemes fölényét mutatja, csakhogy épp a legutóbbi, 2018-as találkozót az ázsiaiak nyerték, 2–1-re.

Első ránézésre ezúttal is Diego Alonso szövetségi kapitány együttese tűnik esélyesnek: Federico Valverde, Luis Suárez, Diego Godín, Edinson Cavani, Darwin Núnez – világsztárok sora lép pályára délután 2-kor a kékek mezében. Csakhogy e klasszisok javarészt túl vannak pályafutások zenitjén, leginkább utolsó sanszként próbálnak emlékezetest nyújtani Katarban. További gond dél-amerikai szemszögből, hogy a védelmük korántsem olyan erős, mint a korábbi vb-ken. Godín már 36 éves, az atléticós Gimenez ugyan vállára veheti az uruguay-i védősort, ám rajtuk kívül nincs nagy név a hátsó alakzatban. Ezt kihasználhatja a Tottenham sztárjával, Szonnal rohamozó, fordulékony koreai csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!