Argentin kapitány: téved, aki szerint Ausztrália könnyű ellenfél

Ausztrália ellen kell nyolc közé jutnia Argentínának. Messiék legsúlyosabb hibája lenne fél vállról venni a kontinens-ország válogatottját.

Rózsa Róbert

Scaloni, a töprengő – az argentin kapitány eddig minden meccsre felforgatta csapatát. Vajon mit ötlött ki Ausztrália ellen?

Fotó: AFP

Nyolcaddöntő:

Argentína–Ausztrália, 20.00 (Tv: M4 Sport)

A várható kezdőcsapatok:

Argentína: Emiliano Martínez – Nahuel Molina, Nicolás Otamendi, Cristian Romero, Nicolás Tagliafico – Alexis Mac Allister, Enzo Fernández, Rodrigo De Paul – Julián Álvarez, Lionel Messi, Ángel Di María

Ausztrália: Mathew Ryan – Fran Karacic, Harry Souttar, Kye Rowles, Aziz Behich – Aaron Mooy – Mathew Leckie, Jackson Irvine, Riley McGree, Craig Goodwin – Mitchell Duke

A világbajnokság eddigi legnagyobb – negatív – meglepetését a hétszeres aranylabdás Lionel Messivel felálló argentin válogatott a katari világbajnokságon: kikaptak Szaúd-Arábiától. A csúnya égés után összeszedték magukat a gauchók, és Mexikó, valamint Lengyelország legyőzésével, csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé. Ám ha okosak – és miért ne lennének azok Lionel Scaloni szövetségi kapitány fiai –, jó mélyen elraktározták a szaúdi meccset, okulásként.

– A riválisunk nagyon kemény. Bárki, aki azt gondolja, hogy Ausztrália ellen könnyű összecsapás vár ránk, téved – foglalta össze a helyzetet argentin szempontból Scaloni, aki egyes hírek szerint kihagyhatja a kezdőcsapatból a Messi melletti másik nagy öreget, Ángel Di Maríát.

Az ellenfél Ausztrália sem a legjobban kezdte a tornát, kikaptak 4–1-re Franciaországtól. Utána viszont fegyelmezett játékkal két vállra fektették Tunéziát és Dániát, és meglepetésre bár, de teljesen megérdemelten értek el az egyenes kieséses szakaszba. Argentína legyőzése már hab lenne az ausztrál tortán, Lionel Messi pedig utolsó vb-jén nem szeretne e hab kimagozott cseresznyéjévé válni, így vélhetően mindkét együttes kitesz majd magáért a találkozón.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!