Gazdaság

2008.12.08. 15:17

Nem tervezik a létszám leépítését az Electroluxnál

Akár a foglalkoztatottak létszámának negyven százalékos csökkenése is elképzelhető a jövő esztendőben — szólt az a Jászságban terjedő híresztelés az Electrolux Lehel Kft-ről, amelynek igazságtartalmáról Takács János vezérigazgatót kérdeztük.

SZOLJON

A vállalatvezető egyértelműen kijelentette, hogy továbbra sem terveznek létszámleépítést a következő évben gyáraikban. Ezzel együtt az előállított termék szezonalitásából, illetve a piaci kereslet csökkenéséből adódóan elképzelhető, hogy a jelenleg határozott idejű munkaszerződéssel náluk dolgozók, illetve a bérelt munkaerőként foglalkoztatottak közül nem lesz szükség mindenki munkájára.

A foglalkoztatottak számát az elmúlt években is a hűtőszekrények keresletének mértékéhez igazították, eszerint határozták meg a foglalkoztatottak létszámát. Ez a gyakorlat természetesen az elkövetkező évben sem fog változni. Arra azonban várhatóan nem lesz szükség, hogy az alkalmazotti létszámon is változtatni kelljen. Mint megtudtuk a hivatalos havi zárólétszám adatok szerint cégcsoport gyáraiban október végén 4160 fő, míg november végén 4172 fő dolgozott.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!