Gazdaság

2013.08.18. 21:04

Jó ütemben zajlik a vasútfejlesztés

Jó ütemben zajlik – a Szajol-Püspökladány közötti páneurópai vasútfejlesztési beruházás keretében – a Törökszentmiklós vasútállomásának és közvetlen környezetének felújítása.

R.Á.

Minderről a közelmúltban az önkormányzat munkatársaival és a helyi képviselőkkel együtt a város polgármestere is meggyőződött, ugyanis az építkezésnél járt. Dr. Juhász Enikő sok információt kapott a beruházásért felelős NIF Zrt. szakembereitől.


A vasútállomás, a peronok és a peronokat összekötő aluljárók az idei év végéig nyerik el végleges formájukat, a 2014-es év első felében pedig elkészül a vasútállomás előtti terület felújítása, ahol új buszváró és parkolók épülnek, és a korábbinál szebb és rendezettebb környezet fogadja majd az utazóközönséget.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A képviselők a munkálatok helyszínén
[/caption]

A vasútfejlesztési beruházás Törökszentmiklóst érintő másik nagy eleme a Pánthy Endre úti aluljáró megépítése, az aluljáró a tervek szerint jövő év szeptemberig készül el. A Tenyői út a Szondi utcáig a kényelmes, karbantartható és a téli időszakban is biztonságos közlekedést biztosító szilárd burkolatot kap. Ez biztosítja az építkezés időtartamára a zavartalan közlekedést mind a lakosság, mind a területen működő vállalkozások számára.

A Pánthy úton a vállalkozások megközelítésére szintén egy ideiglenes, beton burkolatú út készül majd. A másik három, szintbeli átjáró közül a Szent László utcai már elkészült. A Bacsó Béla és a Dózsa György úti átjárót augusztus elejétől ideiglenesen átadják a gépjárműforgalomnak, de a kivitelezés tovább folytatódik. A gyalogos és kerékpáros közlekedés jelenleg és a jövőben is biztosítva lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!