Gazdaság

2013.10.15. 16:14

Átadták a megújuló energia-alapú rendszert

A most induló fűtési szezonban használatba is vehetik azt a fűtési rendszert Törökszentmiklóson, melyet kedden délelőtt ünnepélyesen átadtak.

R. Á.

Fotó:

A termálvíz komplex hasznosítása projekten belül a pályázat benyújtásakor önkormányzati fenntartásban lévő intézmények megújuló energia-alapú fűtési rendszerének kiépítése fogalmazódott meg célként.


– Ez megvalósult, 21 önkormányzati tulajdonban, vagy használatban lévő intézményi épületetet fűthetünk a jövőben termálvíz hasznosításával – emelte ki beszédében dr. Juhász Enikő, Törökszentmiklós pogármestere a Székács Elemér Középiskola udvarán, ahol az ünnepélyes átadást tartották. Itt található az a mélyfúrású kút, mellyel 1200-1300 méter mélységből 68-70 Celsius-fokos vizet nyernek.


[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Mészáros János
[/caption]

Innen távvezeték segítségével az Almásy úton, a polgármesteri hivatal udvarán átvezetve a Vásárhelyi Pál, Kölcsey Ferenc utcákat érintve a Táncsics Mihály úton vezették el a strandig. A jelzett útvonal mentén csatlakoztatták a rendszerre az épületeket, az utolsó felhasználási hely a strandfürdő, ahol fürdési célra használják majd a vizet.
A mintegy 491 millió forintos beruházással csökken az emisszió, a földgázfelhasználás, így az önkormányzat intézményfenntartási kiadása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!