JÁSZKUNSÁG

2017.07.07. 22:46

Több mint ezren jutnak a munkához

Háromszázhatvanöt diák kezdte meg a munkát július első munkanapján a nyári diákmunkaprogram keretében megyénkben – tudtuk meg a pontos adatokat a megyei kormányhivataltól.

Kovács Berta

A tájékoztatás szerint azonban ez a létszám fokozatosan emelkedik majd. A megyei kormányhivatalnak a program lebonyolítására kilencvenmillió forint áll rendelkezésére, mely összeg segítségével összesen 1 ezer 100 diák nyári foglalkoztatását szeretné elősegíteni.

Eddig a foglalkoztatók és a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai 813 fiatal foglalkoztatásáról kötöttek szerződést, mely majdnem hatvanegymillió forint lekötését jelenti – az adatokból tehát kitűnik, hogy még több diák nyári­ foglakoztatására van lehetőség a megyében, mind a keretszámot, mind pedig a támogatás összegét tekintve. Legkevesebben egyébként a Mezőtúri és a Törökszentmiklósi járásban érdeklődtek a foglalkoztatás iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!