Galériával

2024.05.06. 19:55

Újabb varázslatos élményközponttal gyarapodott a Tisza-tó, itt vannak az első fotók

Hétfőn délután ünnepélyes keretek között átadták a Tisza-tavi turisztikai térség egyik legnagyobb attrakcióját, a Kérész öko és aktív turisztikai központot Tiszafüreden.

Köllő Judit

A Kérész öko és aktív turisztikai központ Tiszafüreden, a Holt Tisza gyönyörű kanyarulatában, közvetlenül a tó partján alakították ki. A négyévszakos turisztikai szolgáltatásokat nyújtó, háromszintes 930 négyzetméteres létesítmény májusban főként csoportok, júniustól viszont mindenki számára nyitva áll. 

 

A hétfő délutáni ünnepélyes átadón Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke, F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter, valamint Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Egész évben élményt kínál a látogatóközpont

– Látszik, hogy a Jóisten is fontosnak tartotta ezt a beruházást, hiszen kiváló időt hozott a kérész központ átadására – emelte ki beszédében Hubai Imre, a vármegyei közgyűlés elnöke. – Az 1,279 milliárd forintnyi, vissza nem térítendő összegből egy különleges és egyedülálló központot sikerült megépíteni, amely egész éven át tartó élményt nyújt a látogatók számára. Kívánom, hogy élvezzék a Tisza-tó adta turisztikai lehetőségeket, melyek egyike a Kérész öko és aktív turisztikai központ is.

A térség élővilágát is bemutatják

A több korosztály számára is programlehetőséget kínáló intézményben ismeretterjesztő kiállítótérrel, a Tisza-tó élővilágát fürkésző távcsövekkel, ügyességi játékokkal, a kérészek életét bemutató VR kisfilmmel is várják a látogatókat.

– Egy árvízvédelmi területen nem könnyű építkezni – jelentette ki F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő. – A kérész központon dolgozó építési vállalkozóknak viszont sikerült. Tiszafüred ismét gazdagabbá vált egy különleges és egyedülálló látogatóközponttal, amely bármely korosztály számára megfelelő szórakozást nyújt akár szomorkás időben is.

A szemléletformálást is fontosnak tartják

A központ a környezeti nevelést, szemléletformálást is kiemelt szerepének tekinti, hiszen vezetett bejárás, valamint természetismereti foglalkozások keretében is élményszerű ismeretszerzést nyújt az oda látogatók számára.

– Ismét egy olyan beruházást sikerült megvalósítani, mely azt bizonyítja, hogy Magyarország kiválóan gazdálkodik az Európai uniós összegekkel – szögezte le beszédében dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter. 

– Európában sok helyen láttunk már olyan fejlesztéseket, melyek hatalmas turisztikai attrakciókká váltak és ennek hatására nagyon sok munkahelyet biztosítottak a térség számára. Mindez most Tiszafüreden is lehetővé válik. A legfontosabb cél, hogy a turisztikai szezon minél hosszabb és minőségibb legyen. Azt gondolom, hogy minden egyes történet és ötlet arra tanít bennünket, hogy különös stratégiákat kell létrehozni a sikerhez. A Tisza-tó környékén is minden beruházással törekednek arra, hogy önazonos módon, a természettel összhangban hozzanak létre újabb és újabb lehetőségeket. Gondos kezek és ötletes megoldásoknak köszönhetően jöhetett létre a Kérész öko és aktív turisztikai központ, mely az ember alkotta paradicsom egyik központjává válik.

Az átadót követően Szabó Konrád Sándor református lelkész és Ferenc Károly, Tiszafüred római katolikus plébánosa megáldotta az épületet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!