Védjegy is készült

2024.05.19. 13:00

Kötetbe gyűjtötték településük értékeit a szajoliak

A település értékeit mutatja be az a kiadvány, mely a közelmúltban készült el Szajolban. Az értékek immár logót is kapnak majd...

Rimóczi Ágnes

Ezerötszáz példányban jelent meg, és a tavasz folyamán minden szajoli háztartásba eljuttatják az illetékesek azt a kiadványt, mely a település értékeit mutatja be.

– A Szajol értékei című könyvecske a második, bővített kiadás, először 2020-ban jelent meg hasonló összeállítás. A mostani kiadvány külső borítója megújult, a belső lapok követik a korábbi tematikát, összesen tizenhét helyi érték szerepel benne – mondta el érdeklődésünkre a Szajoli Értéktár Bizottság elnöke. Kerékjártó Tibor hozzátette: bíznak benne, hogy sokan örömüket lelik kiadványban, melynek megvalósítását a település önkormányzata támogatta.

kerékjártó tibor,kötet,szajol,értékek
Az „értékes" kiadványt Kerékjártó Tibor mutatta meg hírportálunknak
Fotó: Rimóczi Ágnes

A települési értéktárba egyébként továbbra is várják a javaslatokat. 

– A település honlapján található nyomtatvány kitöltésével lehet javaslatot tenni. A javaslatot az [email protected] vagy a [email protected] kell eljuttatni. A javaslatokat a félévente összeülő, öt tagú bizottságunk bírálja el – tette hozzá Kerékjártó Tibor. Rámutatott tovább, hogy már tervezik a harmadik kiadást is. – Abban az értékeken kívül szeretnénk a települést is bemutatni majd. Fontos megemlíteni továbbá, hogy elkészült a „Szajol Értéke” védjegy logó, ami a Szajolban készült terméket minőségét bizonyítja. Az első ilyen termék a Nána Farm Szajol által gyűjtött mézeken található – tette hozzá végül az értéktár bizottság elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában