Túrkeve

2017.08.26. 17:29

Tisza-­tó II.: fejlesztések kezdődnek megyénkben

Újabb turisztikai látványosságok valósulnak meg annak a nagyszabású fejlesztési koncepciónak köszönhetően, melyhez nemrégiben csatlakozott Túrkeve.

A Tisza-­tó II. elnevezésű­ projekt célja, hogy 21 település részvételével alakítson ki átfogó turisztikai attrakciót.

A csatlakozott települések: Abádszalók, Berekfürdő, Fegyvernek, Karcag, Kenderes, Kisújszállás, Kunhegyes, Kunmadaras, Nagyiván, Tiszabő, Tiszabura, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszagyenda, Tiszaigar, Tiszaörs, ­Tiszaroff, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős és Túrkeve.

A kiemelt kormányprogramként szereplő koncepció hat területen valósít meg fejlesztéseket. Ebből Túrkevét érinti többek között a vízelvezető csatorna – Malom zugi csatorna kotrása, kerékpárkölcsönző és -szervizhálózat létrehozása, horgászparadicsom, természeti sétány, ökoturisztikai látogatóhely kialakítása.

Helyi, minőségi kézműves termékek előállításának, forgalmazásának ösztönzése, illetve Tisza-tavi­ ­gourmet karaván néven vidéki alapanyagot felhasználó élelmiszer- és vendéglátóipari fejlesztések is szerepelnek a tervek között.

Sz. Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!