ABÁDSZALÓK

2017.09.08. 15:27

Járdaépítés és kátyúzás is zajlik Szalókon

A közmunkaprogram egyik legsikeresebb vállalkozása a zöldség-, gyümölcstermesztés, az önkormányzat boltjában előszeretettel vásárolják a „hazait”. Emellett nagy figyelmet fordítanak a közúthálózat fejlesztésére, a következő hetekben négy út kap útalapot.

– Meglepően népszerűek a helyi termékek, a tapasztalataink azt mutatják, hogy a helyiek kifejezetten keresik a közmunkaprogramban termelt zöldséget és gyümölcsöt. Az önkormányzat zöldségboltjában előszeretettel vásárolják a „hazait” – vázolta kérdésünkre Balogh Gyula polgármester.

A megnőtt kereslet okán fejlesztéseket terveznek, növelik majd például a kínálatot, de a piac korszerűsítésében is szerepet játszik a helyi zöldség és gyümölcs népszerűsége.

A közmunkaprogram másik fontos eleme a közúthálózat karbantartása és fejlesztése, most zajlik a kátyúzás és járdaépítés.

A településvezető szerint egy jól bevált és összeszokott csapat dolgozik az infrastruktúra-fejlesztésen, így a munka minősége sokat javult az elmúlt években.

– Jelen pillanatban négy út útalappal történő ellátását tervezzük, a kivitelezés időpontja az időjárás függvénye – árulta el a település vezetője.

Mint megtudtuk, az egyik utcában a lakók jelentős anyagi terhet vállaltak az önerő biztosításában. Az összefogásnak köszönhetően pedig útalapot kaphat a Szabolcs út.

Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!