JÁSZKUNSÁG

2018.01.10. 10:30

Sok helyen felismerték a cafeteria előnyeit

A korábbi évekhez képest a fiatal vállalkozók is mindinkább felismerik a cafeteria előnyeit – mutatott rá Ádám Csaba, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) megyei elnöke.

Az újonnan induló, kezdő vállalkozások nehezen tudják felvenni a versenyt a jelentős tőkével rendelkező nagyvállalatok, multik biztosította bérekkel, így nagy szerepet kaphatnak a munkaerő odacsábításában és megtartásában az egyéb juttatások is.

Mint Ádám Csaba is kifejtette, azok a fiatal vállalkozók, akik évek óta foglalkoztatnak munkavállalókat, vagy egyéni vállalkozók, már tájékozottak a különböző adózási formákat illetően, ismerik a cafeteria, az adómentes juttatások nyújtotta előnyöket is.

Idén új elemként jelent meg a diákhitel-törlesztési támogatás, mely a törlesztőrészlet erejéig, de legfeljebb havi 27 600 forintig adható adómentesen.

– Ezzel azonban csak egy szűkebb réteg tud élni – hangsúlyozta a megyei FIVOSZ-elnök.

– A fiatalok vesznek fel ugyan hitelt, de tudják, hogy nem jó, ha valaki úgy kezdi az életét, hogy a bérének egy részét a törlesztésre kell fordítania, és a megyében azt tapasztalom, hogy a hitelválság a fiatalok számára is intő példa volt, óvatosabbá tette őket.

– A munkába járás utazási költségeinek térítése a leggyakoribb támogatási forma, emellett népszerű a SZÉP-kártya és az Erzsébet-utalvány.

Ádám Csaba, a FIVOSZ megyei elnöke. Forrás: Beküldött fotó

Az is vonzó a fiataloknak, hogy egy kisvállalkozásnál sokkal családiasabb légkörben dolgozhatnak, mint egy multinál, érzik, hogy megbecsülik őket.

Kovács Berta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!