magyar filmek Ausztriában

2018.04.12. 17:05

Életműdíjjal tüntetik ki Bécsben Mészáros Mártát

Az osztrák Let's CEE Filmfesztivál díszvendége lesz Mészáros Márta, akinek hat évtizedes és világszerte méltatott munkássága előtt tisztelegnek.

Budapest, 2017. október 16. Mészáros Márta rendező az Aurora Borealis - Északi fény című filmjének sajtóvetítése után Budapesten, a Puskin moziban 2017. október 16-án. MTI Fotó: Mónus Márton

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Mónus Márton

A rendező április 16-án A filmkészítés művészete címmel mesterkurzust is tart, amelynek keretében élményeiről, tapasztalatairól és munkamódszeréről mesél az érdeklődőknek – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

A filmfesztiválon levetítik Mészáros Márta legutóbbi, Aurora Borealis – Északi fény című filmjét is.

A Let's CEE Filmfesztivál idén külön programot is szentel a magyar filmnek: a Best of Hungary szekcióban Mészáros Márta filmje mellett Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című rendezése és Antal Nimród A Viszkis című filmje is műsoron lesz.

Kostyál Márk Kojot című alkotása az ígéretes elsőfilmeseket felvonultató Promising Debuts című válogatásban versenyez, a rövidfilmesek között pedig Baranyi Benő Gábor Bújócska és Dudás Balázs Welcome című filmjei indulnak. A dokumentumfilmek mezőnyében Simonyi Balázs kiemelkedő sikerű Ultra című alkotása mérkőzik meg a győzelemért.

Versenyen kívül szerepel a programban Fabricius Gábor Dialógus című rövidfilmje és a magyar koprodukcióban készült Megszállás 1968 című dokumentumfilm is, amelynek magyar epizódját Dombrovszky Linda rendezte.

Borítókép: Mészáros Márta rendező

Forrás: MTI Fotó/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!