Krimi

2023.11.25. 07:50

Fájdalmas műtétek várnak még Laurára, a börgöndi tragédiában megsérült kislányra

Műtétek sorozata vár még arra a karádi kislányra, aki a börgöndi légikatasztrófában sérült meg.

MW

A börgöndi repülőnapon leesett repülőgép füstje

Forrás: Fejér Megyei HÍrlap

Fotó: Fehér Gábor

Mint arról beszámoltunk, idén tragédiába fulladt a már hagyományosnak mondható szeptemberi, börgöndi repülőnap. Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád gépe lezuhant. Mindkét pilóta azonnal meghalt. A repülő egy füves területre, az ott tartózkodó Denke család autója mellett csapódott a földbe és lángba borult. A szülők és a kilencéves kislányuk súlyosan megsérült, a kisfiuk könnyebb sérülésekkel megúszta. Szerencsére már mindannyian otthon vannak. A Karádon élő Denkéék eddig nem szívesen szólaltak meg a balesettel kapcsolatban, ám a Borssal most kivételt tettek.

A harmadikba járó Laura az első két osztályt kitűnő eredménnyel teljesítette. A baleset óta viszont nem tudott az iskolába bemenni, de két hete megkapta a hivatalos engedélyt, hogy magántanuló legyen.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz semmi probléma, hiszen Laura szorgalmas kislány és szeret is okosodni. Hogy ne maradjon le, járnak hozzá tanárok és online órákon is részt vesz

– árulta el Andrea, Laura és Flórián édesanyja.

A szülők igyekeznek mindent megtenni, hogy a gyerekek minél több jó élményt begyűjtsenek. Sok időt töltenek együtt, hogy feledtessék az átélt traumát.

– Laura kedélyállapota egyelőre nagyon hullámzó. Van, amikor jobb a kedve, de amikor kötözésre kell menni, elszontyolódik – mesélte az édesanya.

Ugyan magától nem nagyon emlegeti a balesetet, de mi látjuk rajta, hogy vannak rossz emlékei. A helyszínen készült, az interneten terjedő videókat megnézte, és néha beszélünk a történtekről. Ebből tudjuk, hogy halványan emlékszik mindarra, amit átélt

– mondta Andrea, aki elmesélte, mi mindenre emlékszik a baleset előtti percekből.

A teljes cikket a Borsonline.hu-n olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában